Načrtno

To je 21-letnik, ki je ugrabil 13-letno Jayme in umoril njena starša

G.G.
11. 1. 2019, 17.57
Posodobljeno: 11. 1. 2019, 18.02
Deli članek:

Policisti iz ameriške zvezne države Wisconsin so privili roke domnevnemu ugrabitelju in dvakratnemu morilcu.

Barron County Sheriff's Department
Osumljeni Jake Thomas Patterson

21-letni Jake Thomas Patterson naj bi 15. oktobra lani v mestu Barron umoril 56-letnega Jamesa Clossa in njegovo ženo, 46-letno Denise. Po zločinu je, če drži teza policije, ugrabil njuno hči, 13-letno Jayme.

Do včerajšnjega dne je policija tavala v temi, potem pa so v bližini slabih 100 kilometrov oddaljenega kraja Gordon našli pogrešano najstnico. Na vrata ene od učiteljic na lokalni šoli je potrkala gospa, ki je med sprehodom s psom naletela na izginulo deklico. Učiteljica je pojasnila, da je bila Jayme videti shujšana, umazana, nosila pa je za kar nekaj številk prevelike čevlje. »To je Jayme Closs! Pokliči policijo!« naj bi zakričal sosed in to se je tudi zgodilo. Policisti so kmalu zatem aretirali Pattersona.

Policisti sumijo, da je Patterson po umoru ugrabil Jayme in jo zadrževal na svojem domu. 21-letni nima kriminalne kartoteke, preiskovalci pa menijo, da je moril zato, da bi lahko ugrabil Jayme.

Facebook
Jayme Closs so najprej odpeljali v bolnišnico, potem pa k njenim sorodnikom.

Učiteljica, ki je poklicala policijo, je še povedala, da je bila Jayme redkobesedna in ni vedela, da se nahaja v mestu Gordon. Povedala pa je ključne informacije. Pri kom biva in kako ta moški zgleda. Nekoliko zmedeno je dodala, da je bila "skrita" v neki hiši, medtem ko je moški odšel po opravkih. Kako je zapustilia hišo, ni povedala, podrobnosti pa zaenkrat ne izdaja niti policija.