Krvav večer pri sosedih

FOTO: Johann se je odpravil čez mejo in izvedel grozljiv pokol

S.R.
11. 1. 2019, 13.39
Posodobljeno: 11. 1. 2019, 13.43
Deli članek:

V vasici na zahodu Madžarske se je včeraj zvečer odvila krvava drama, ki jo je zagrešil 57-letni Dunajčan. Rezultat? Dve trupli, borba za življenje in trajne posledice.

www.police.hu
Na kraju zločina so ponoči posredovali gasilci, reševalci in policisti.

57-letni avstrijski državljan Johann M., ki sicer prebiva na Dunaju, se je včeraj zvečer odpravil v vasico Kaptalanfa v madžarski županiji Veszprem in tam nato prelil veliko krvi. S streli iz pištole je pokosil svojo 22-letno partnerko, njenega očeta in še dva družinska člana. Še pred tem je v hišo vrgel molotovko, da je ta zagorela. Eno kroglo je prihranil zase. 57-letni Johann kot kaže ni prenesel, da ga je mladenka zapustila. Omračil se mu je um, odpravil se je na morilski pohod. 

www.police.hu
Tragedija v majhni vasici.

Kaj se je zgodilo?

22-letnica se je z Dunaja začasno vrnila domov v Kaptalanfo, kjer prebivajo njeni starši in še deset sorojencev. Kot so v policijskem poročilu zapisali policaji, naj bi mladenka precej starejšega Johanna zapustila. Včeraj zvečer, ko se je prikazal na vratih njene rojstne hiše, naj bi prišlo do prepira. Še preden je izvlekel pištolo, je v hišo vrgel doma izdelano molotovko, nato je začel streljati. 

Najprej je ustrelil 53-letnega očeta, ki je bil na mestu mrtev. Nato je pištolo uperil v 22-letnico in njeno komaj tri leta staro sestro. Obe sta obležali v mlaki krvi in se še vedno borita za življenje. Ustrelil je tudi mamo 22-letnice, ki je hudo poškodovana. V požaru je nato opekline utrpela še ena sestra njegove nekdanje partnerke. Preostali otroci so še pred streljanjem pobegnili k sosedom. Johann si je na koncu sodil sam. 

Krvavo dejanje je lokalno prebivalstvo povsem pretreslo. Župan Gaspar Csordas je dejal, da je »to sicer mirno vasico doletela strašanska tragedija,« žrtve pa opisal kot »marljivo družino.«