Top flop tedna

Na silvestrovo pijan zaspal v avtomobilu

S.S.
7. 1. 2019, 21.49
Deli članek:

Jagodni izbor pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv Svet24
Prekmurec je bil neodziven in akutno pijan. (simbolična fotografija)

10 Ljubljanski policisti so posredovali v lokalu na Dolenjski cesti, kjer je eden od gostov druge teroriziral in strašil z imitacijo pištole. Ker se 29-letnik ni pomiril niti po prihodu patrulje na kraj dogajanja, je prespal na policijski postaji v Mostah. Trezen je bil odpuščen s plačilnimi nalogi.

9 V Naklem je delavec policije opazil mlajšega otroka brez spremstva staršev. Na kraju so se oglasili policisti in dečka predali staršem.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 V Dečji vasi je nekdo vlomil v počitniško hišo. Lastnik pogreša tri vrtalne stroje in steklenico alkoholne pijače. Oškodovan je za 1300 evrov.

6  Na Dvorakovi ulici v Ljubljani so neznanci s petardo razstrelili parkomat. Škode je za 4000 evrov.

5 Na Mirnopeški cesti v Novem mestu je nekdo vlomil v hišo. Lastniki pogrešajo televizijski sprejemnik in prenosni računalnik. Škode je približno za tisočaka.

4 Gorenjski policisti so obravnavali voznika, ki je vozilo zaustavil kar na viaduktu Peračica, na avtocesti, nato pa se je pomaknil za ograjo. Ugotovili so, da mu je ob prepiru s partnerico prekipelo ravno na viaduktu, zato je vozilo zaustavil tam. Policisti so ju odpeljali z avtoceste in ju opozorili na povsem neprimerno početje.

3 Na mednarodnem mejnem prehodu Bistrica ob Sotli je policistka med kontrolo pri vstopu v Slovenijo pod drobnogled vzela 80-letnega državljana Hrvaške. Izkazalo se je, da je dedek v avtu prevažal 48 kosov prepovedanih petard. Zoper kršitelja so izvedli hitri postopek z odločbo za plačilo globe v višini 400 evrov, pirotehniko pa so mu zaplenili.

2 Primorski policisti so na novega leta dan prejeli obvestilo očividca, da je na cesti Strunjan–Parencana v jarku skuter, ob njem pa leži moški. Na kraju so ugotovili, da je 43-letnik vozil moped po kolesarski poti iz predora Valeta proti krožišču v Strunjanu, ko je zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal v jarek in padel. Zdravniško pomoč je odklonil, prav tako odrejeni alkotest in strokovni pregled. Izdali so mu plačilni nalog.

1 Pijani 30-letnik je na zadnji dan preteklega leta zgodaj zjutraj vozilo ustavil kar na vozišču v Črešnjicah pri Cerkljah ob Krki in v njem zaspal. Prebudili so ga policisti, ki so prejeli obvestilo, da avtomobil na vozišču ovira promet. Zaradi očitnih znakov opitosti so mu pod nos pomolili alkotest in ta je nameril 0,76 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Mladeniču so policisti odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.