Ugasnili dve življenji

FOTO: Bili so na poti v službo, nato je počilo

G.G.
7. 1. 2019, 15.29
Posodobljeno: 7. 1. 2019, 15.35
Deli članek:

Identitete udeležencev seveda niso razkrili, je pa vodja oddelka za cestni promet Policijske uprave Novo mesto Željko Zrinič omenil, da naj bi se udeleženci peljali v službo v Črnomelj oziroma Novo mesto.

Janja Ambrožič
Policisti so začasno zaprli cesto.

Danes okoli pete ure zjutraj se je na regionalni cesti Podturn-Črnomelj pri Kočevskih Poljanah zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi trije avtomobili. Umrli sta dve osebi, šest poškodovanih pa so reševalci odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Neuradno smo izvedeli, da naj bila pokojna zaposlena pri Akrapoviču, eden naj bi bil iz Ivančne Gorice, drugi z Dvora, oba sta sedela na desni strani avtomobila, eden spredaj, drugi zadaj.

Janja Ambrožič
Avtomobila sta bila okrog 10. ure še vedno na kraju hude prometne nesreče.

Regionalna cesta, na kateri se je zgodila tragična nesreča, je dokaj prometno obremenjena, kar posledično pomeni, da je tudi verjetnost nastanka prometne nesreče velika, je dodal vodja oddelka za cestni promet Policijske uprave Novo mesto Željko Zrinič.

Policisti okoliščine prometne nesreče še ugotavljajo, so pa pri pregledu ugotovili, da so imela vozila zimsko opremo, morebitno odgovornost vzdrževalca ceste še ugotavljajo, je pa ob tem Zrilič poudaril, da ni mogoče pričakovati, da bo cesta splužena do asfalta, če je na njej dva do tri centimetre snega. Dogodek so videle tudi priče.

Šest poškodovancev

Predstojnik Urgentnega centra Splošne bolnišnice Novo mesto Bojan Kostić je povedal, da so danes zjutraj sprejeli šest poškodovancev, ki so bili udeleženi v obravnavani prometni nesreči.

"Vse paciente smo oskrbeli, dva pa obdržali na opazovanju zaradi pretresa možganov. Ostale smo odpustili v domačo oskrbo, v njihovem primeru je šlo za lažje poškodbe, kot so udarnine in ureznine," je dejal Kostić