Kočevske Poljane

Podrobnosti tragične nesreče: voznico obrnilo, nato je vanjo trčil drug avtomobil

B.K.
7. 1. 2019, 11.17
Posodobljeno: 7. 1. 2019, 15.08
Deli članek:

V jutranji tragični prometni nesreči, ki je terjala dve življenji, so vlogo igrale neprilagojena hitrost in zimske razmere na cestišču.

Janja Ambrožič
Avtomobila sta bila okrog 10. ure še vedno na kraju hude prometne nesreče.

Počilo je le nekaj minut po peti jutranji uri, na cesti Soteska-Črmošnjice, v bližini Kočevskih Poljan. V nesreči je 41-letno voznico osebnega avtomobila Hyundai, ki hitrosti ni prilagodila zimskim razmeram na cestišču, obrnilo in zaneslo na nasprotni pas, tam pa je vanjo nato trčilo drugo vozilo, kasneje pa še tretje. Življenje sta izgubila sopotnika v prvem avtomobilu (oba stara 44 let), reševalci pa so v bolnišnico odpeljali poškodovano povzročiteljico in še pet oseb.

Gre za eno najhujših prometnih nesreč na tem območju, je na novinarski konferenci povedal vodja oddelka za cestni promet Policijske uprave Novo mesto Željko Zrinič, ki je poudaril, da gre za zelo obremenjen odsek ceste, zato je tam nevarnost za nesrečo še večja.

Janja Ambrožič
Policisti so začasno zaprli cesto.

Na vozišču naj bi med nesrečo bilo nekaj snega. Policisti preverjajo morebitno odgovornost vzdrževalcev ceste, a po besedah Zriniča ne gre pričakovati, "da bo cesta vedno splužena do asfalta, če je na njej dva do tri centimetre snega."

Cesta je bila po nesreči več ur zaprta za ves promet.