Trajne posledice

V Novem mestu otroku zaradi pirotehnike amputirali prst

S.R.
3. 1. 2019, 12.14
Posodobljeno: 3. 1. 2019, 12.14
Deli članek:

V novomeški bolnišnici sta 1. januarja zaradi pirotehničnih izdelkov pristali dve osebi. Najhuje jo je skupil otrok, ki so mu morali delno amputirati prst.

Profimedia
Otrok naj bi pirotehnični izdelek prižgal sam (fotografija je simbolična).

Novomeški policisti so bili v noči na 1. januarja obveščeni, da v bolnišnici v Novem mestu oskrbujejo mladostnico, ki naj bi se poškodovala s pirotehničnih izdelkom.

Mladenka je utrpela opekline na vratu in prsnem košu. Policisti so ugotovili, da je do poškodbe prišlo v Škocjanu, kjer so imeli mladostniki zabavo. Kot sporočajo iz PU Novo mesto, se je ob prižiganju baterij ena prevrnila, izstrelek pa je dekle zadel v predel prsnega koša in vratu. Okoliščine kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti policisti še preiskujejo. 

V popoldanskih urah istega dne pa so v bolnišnici oskrbovali otroka, ki se je prav tako poškodoval s pirotehničnim izdelkom. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je otrok sam prižigal pirotehnični izdelek in se poškodoval. Poškodbe so bile tako hude, da so mu morali delno amputirati prst na roki. Okoliščine policisti še preiskujejo.