Zabodel ga je v vrat

Nasilna smrt v scientološki cerkvi: 16-letni fant vihtel 25-centimetrsko rezilo

S.R.
3. 1. 2019, 10.00
Posodobljeno: 3. 1. 2019, 10.08
Deli članek:

Povod za krvav zločin naj bi bilo dogajanje prejšnjega dne.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policija v Sydneyju je aretirala 16-letnega fanta, ki ga sumijo, da je v prostorih scientološke cerkve z nožem do smrti zabodel 24-letnega mladeniča in še eno osebo ranil. Obe žrtvi naj bi bili v tej ustanovi tudi zaposleni. Krvav obračun, ki se je pripetil ob 12.30 uri po lokalnem času (2.30 uri po srednjeevropskem času), naj bi bil sicer posledica »družinskega incidenta,« ki naj bi se zgodil dan pred tem. 24-letnik, ki je utrpel eno vbodno rano v predel vratu, je umrl v bolnišnici. Druga žrtev - šlo naj bi za 40-letnega moškega - je utrpela zgolj površinske rane. 

Twitter
Sedež scientološke cerkve v Sydneyju se razpostira na posestvu, velikem kar 13.500 kvadratnih. Gre za največji scientološki center zunaj ZDA.

16-letnik naj bi nož sicer začel vihteti na dovozu pred ustanovo, potem ko so ga domnevno pozvali, naj zapusti prostore. Za morilsko orožje je uporabil kar 25 centimetrov dolgo rezilo, ki ga je ob soočenju s policisti odvrgel. Po navedbah policijskega načelnika Simona Jonesa je bil najstnik na sedežu scientološke cerkve povsem »zakonito,« kar pomeni, da je bil z njo tako ali drugače povezan. Osebje naj bi ga odslovilo »zgolj zaradi incidenta pred enim dnem,« je dejal Jones, ki pa okoliščin dogajanja ni želel podrobneje pojasniti. 

Sedež scientološke cerkve v Sydneyju se razprostira na posestvu, velikem kar 13.500 kvadratnih. Gre za največji scientološki center zunaj ZDA.