Število žrtev naraslo na 37

FOTO: Upanja, da so še živi, praktično ni več

S.R./STA
3. 1. 2019, 08.15
Posodobljeno: 3. 1. 2019, 08.17
Deli članek:

Število žrtev ponedeljkove eksplozije plina v stanovanjski zgradbi v Magnitogorsku na jugozahodu Rusije se je po navedbah ruske civilne zaščite povzpelo na 37, potem ko so reševalci izpod ruševin ponoči potegnili nova trupla žrtev.

Profimedia
Število žrtev eksplozije plina v Rusiji naraslo na 37.

V ruski regiji Čeljabinsk je zaradi zrušenja zgradbe danes dan žalovanja. Med 37 smrtnimi žrtvami je šest otrok. 22 žrtev so že identificirali. Reševalci iščejo še štiri pogrešane, ki so domnevno pokopani pod ruševinami. A ob temperaturah okoli minus 15 stopinj Celzija upanja, da so še živi, praktično ni več. 

V ponedeljkovi eksploziji je bilo povsem uničenih 35 stanovanj, deset drugih pa je bilo poškodovanih. V desetnadstropni stavbi, zgrajeni leta 1973, živi okoli 1100 ljudi. V delu, ki se je zrušil, je imelo bivališče prijavljeno 110 ljudi. Tiste, ki so ostali brez strehe na glavo, so namestili v bližnjo šolo. 

Profimedia
Po tragediji dnevi žalovanja.

Oblasti opozarjajo, da bi se lahko zrušil še en del stavbe, zato v ta del dostop ni dovoljen. Ruska obveščevalna služba FSB je potrdila, da se je stolpnica zrušila zaradi eksplozije plina v enem od stanovanj. Guverner regije Čeljabinsk Boris Dubrovski je za sredo in danes razglasil dan žalovanja. 

Smrtonosne eksplozije plina so v Rusiji dokaj pogost pojav. Tamkajšnja infrastruktura je še iz časov Sovjetske zveze, varnostnih predpisov pogosto ne upoštevajo.

Profimedia
Posledice ponedeljkove eksplozije.

Profimedia
Po tragediji dnevi žalovanja.