18-letnik zakuhal nepopisno tragedijo

FOTO: Čakala sta očeta, ko je silovito počilo; materi ni bilo pomoči

R.T.
31. 12. 2018, 14.02
Posodobljeno: 31. 12. 2018, 14.07
Deli članek:

Najstnik brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bežal pred policisti in trčil v parkirano vozilo, v katerem sta sedela 39-letna ženska in njen sin. Za žensko je bilo trčenje usodno.

Zajem zaslonske slike
Stali so na parkirišču, ko je počilo.

Nepopisna tragedija se je pripetila na parkirišču v kraju Heppenheim v nemški zvezni deželi Hessen. Policisti so malo po 17. uri na avtocesti opazili avtomobil znamke Ford Focus, ki so mu potekle registrske tablice. Ko so ga želeli ustaviti, je voznik - pozneje se je izkazalo, da gre za 18-letnika brez veljavnega vozniškega dovoljenja - v avtomobilu pritisnil na plin in pobegnil. Z avtoceste je oddirjal na parkirišče, kjer je silovito trčil v tam parkirano vozilo, v katerem sta sedela 39-letnica iz Dusseldorfa in njen 10-letni sin. Oče je bil v tem času na bližnjem stranišču.

Zajem zaslonske slike
18-letnik je utrpel hude poškodbe.

Medtem ko je sin utrpel lažje poškodbe, so se reševalci zaman borili za življenje njegove mame, ki je pozneje umrla v bolnišnici. Tragedija je hude psihološke rane pustila tudi na očetu, zaradi katerega je družina na parkirišču ustavila. Mladoletni storilec je v nesreči utrpel hude poškodbe, po okrevanju pa ga čaka aretacija.

Zajem zaslonske slike
Policisti so ga želeli ustaviti, ker so na vozilu potekle registrske tablice.