Tragično

14-letnica umrla, ker je mati pred vsemi skrivala njeno zdravstveno stanje

S.R.
31. 12. 2018, 09.49
Posodobljeno: 31. 12. 2018, 09.53
Deli članek:

Mati zdravnikom, ki so se borili za življenje njene hčerke, ni razkrila, da trpi za sladkorno boleznijo.

Facebook
Tragično smrt 14-letne Emily bi bilo mogoče preprečiti.

39-letna Amber Hampshire iz mesta Alton v ameriški zvezni državi Illinois je pred svojo 14-letno hčerko Emily kar pet let skrivala, da ta trpi za sladkorno boleznijo. Emily je na začetku novembra umrla, pri čemer njena mati niti zdravnikom, ki so se borili za njeno življenje, ni razkrila dekličinega zdravstvenega stanja. Konec prejšnjega tedna se je organom pregona vendarle predala. 

Tožilstvo trdi, da so Emily diabetes diagnosticirali že leta 2013, mati Amber pa ne le, da je to informacijo pred najstnico zamolčala, niti ji ni dajala inzulina, ki ga je predpisal zdravnik. Emily je februarja letos zaradi pljučnice pristala v bolnišnici, kjer so ji zdravniki znova postavili diagnozo sladkorne bolezni in jo naročili na nadaljnje preglede, a se 14-letnica v bolnišnici ni več pojavila. Novembra so se po klicu na pomoč na njunem domovanju znašli reševalci. Emily je doživela srčni infarkt. Prepeljali so jo na urgenco in nato s helikopterjem v pediatrično kliniko Cardinal Glennon Hospital v St. Louisu, kjer je čez dva dni umrla. Zdravniki so potrdili, da je bila njena smrt posledica diabetične ketoacidoze. 

Alton poice department
Mati Amber Hampshire.

Tožilstvo mati Amber obtožuje uboja in ogrožanja zdravja mladoletne osebe. Iz sodne dokumentacije je razvidno tudi, da je Amber zdravniškemu osebju na pediatrični kliniki sicer pojasnila, da je bila Emily na začetku leta hospitalizirana zaradi pljučnice in da je imela takrat povišano raven krvnega sladkorja, a je dejala, da inzulina, ki da ji ga zdravniki nikoli niso predpisali, ni potrebovala. Tožilstvo trdi, da je Amber zdravniško diagnozo prikrila tako pred zdravniki, ki so reševali življenje njene hčerke, kot pred prijatelji, družinskimi člani in očetom tragično preminule deklice.