25 kilogramov

FOTO: V dvojnem dnu tihotapil za 60.000 evrov droge

J.P.
28. 12. 2018, 16.03
Posodobljeno: 28. 12. 2018, 16.12
Deli članek:

Včeraj sta uslužbenca mobilnega oddelka Finančnega urada Maribor opravljala finančni nadzor na območju mejnega prehoda Gruškovje.

Furs
Skupaj je bilo v avtomobilu odkritih 56 paketov prepovedane droge marihuana v skupni teži 25 kilogramov.

Pod drobnogled sta vzela osebno vozilo znamke Toyota Rav 4 s prikolico za prevoz vozil s tujimi registrskimi oznakami. Za volanom je sedel tujec. Že na prvi pogled je bilo očitno, da je dno vozila debelejše, kot običajno. Sledila je preiskava vozila v pregledni garaži na mejnem prehodu.

Furs
Preliminarni test je nakazal, da gre za marihuano.

»Po odstranitvi voznikovega sedeža sta pod talno in izolacijsko oblogo odkrila kovinsko ploščo, ki je bila na dno vozila pritrjena z dvema vijakoma. Ta plošča je pokrivala vstopno odprtino v dvojno dno vozila. Po odstranitvi kovinske plošče sta v dvojnem dnu opazila več paketov, zavitih v PVC folijo. Pri pregledu vsebine enega paketa sta našla posušene rastlinske delce. Preliminarni test je nakazal, da gre za prepovedano drogo marihuano,« so sporočili s Fursa.

Furs
Z zaseženo drogo bi lahko storilec s prodajo zaslužil približno 60.000 evrov.

V avtomobilu je bilo odkritih 56 paketov marihuane, ki so skupno tehtali 25 kilogramov, nadaljnji postopek pa je prevzela policija. Pri preiskavi so kriminalisti opisano prepovedano drogo zasegli in zbrali potrebna obvestila. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku 186. člena KZ-1, je bil 22. 12. 2018 52. letni tujec s kazensko ovadbo priveden preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je po zaslišanju zanj odredila pripor. Z zaseženo drogo bi lahko storilec s prodajo zaslužil približno 60.000 evrov, so še sporočili s Fursa.