Na Rogli

FOTO: Škode za 40 tisočakov, lokal danes že odprli

T.L./STA
27. 12. 2018, 15.32
Posodobljeno: 28. 12. 2018, 10.21
Deli članek:

Še pred prihodom 80 gasilcev s 14 vozili so zaposleni začeli gašenje požara v objektu. Po doslej zbranih podatkih je požar izbruhnil v kuhinji prizidka, nastalo pa je okoli 40.000 evrov gmotne škode.

PGD Stranice
Uničeno ostrešje

Poročali smo, da je včeraj zvečer zagorelo v lesenem prizidku gostinskega lokala Mašinžaga ob vznožju smučarskih prog na Rogli. Požar se je kmalu razširil na ostrešje, uničeno je približno 50 kvadratnih metrov ostrešja in 56 kvadratnih metrov lesenega prizidka in oprema, ki se je nahajala v prostoru, so sporočili iz celjskega regijskega centra za obveščanje.

Še pred prihodom 80 gasilcev s 14 vozili so zaposleni začeli gašenje požara v objektu. Gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Zreče, Vitanje, Stranice, Gorenje nad Zrečami in Oplotnica so preprečili širitev ognja na celoten objekt, požar pogasili, s termovizijsko kamero pregledali ostale prostore in jih prezračili.

Na požarni straži so ostali zreški gasilci. Celjski kriminalisti bodo danes opravili kriminalistično preiskavo, po neuradnih informacijah pa je tuja krivda izključena. Po doslej zbranih podatkih je požar izbruhnil v kuhinji prizidka, nastalo pa je okoli 40.000 evrov gmotne škode.

Kot so sporočili iz Uniturja, so posledice požara že sanirane do te mere, da je lokal Mašin žaga danes odprt in normalno posluje. "Posledice požara na pomožnem objektu bodo dokončno odstranili in sanirali v naslednjih dneh," so še navedli v podjetju.