Ponoči

FOTO: Zagorelo v Sparovem logističnem centru; dobava bo potekala nemoteno

G.G.
25. 12. 2018, 08.18
Posodobljeno: 25. 12. 2018, 16.39
Deli članek:

Sredi božične noči je zagorelo v distribucijskem centru trgovine Spar na Letališki cesti v Ljubljani.

STA
Gasilci so ukrotili ogenj v Sparovem logističnem centru.
Dobava blaga v trgovine bo tako po zagotovilih prvega moža družbe Igorja Merviča po praznikih potekala nemoteno.

Vodja intervencije Gasilske brigade Ljubljana Klemen Zupančič je za 24ur.com povedal, da so bili ob požaru obveščeni ob 2.29, gasiti pa so začeli čez dobrih deset minut.

Po njegovih besedah je ogenj zajel »nekakšno kurilnico«, zajel pa je tudi »hladilnico in ostrešje«. Gasilci so požar pogasili omejili, škoda pa bo precejšnja. Z ognjem se je spopadlo okoli 90 gasilcev.

Požar se razširil tudi izven centrale za peko kruha na zorilnico banan. Ti prostori imajo deloma panelne stene, ki so jih morali zaradi razvoja požara odpreti. Precej dela so gasilci imeli tudi s prezračevanjem, saj so bili tako spodnji skladiščni kot zgornji poslovni prostori polni dima.

S Policijske uprave (PU) Ljubljana so sporočili, da je gasilcem v jutranjih urah uspelo požar lokalizirati in tudi pogasiti, trenutno na kraju še potekajo določene aktivnosti, kot je črpanje vode.

Ko bodo vzpostavljeni ustrezni pogoji, predvidoma pa v dopoldanskih urah, bodo kriminalisti PU Ljubljana pričeli z ogledom.

Po prvih zbranih ugotovitvah je zagorelo v termo centrali pekarne, v prostoru velikosti 3 krat 10 metrov, višine 15 metrov, ki je tudi pogorel. Nihče ni bil poškodovan.