Ponoči

FOTO in VIDEO: Ostala je globoka luknja: v Beltincih so razstrelili bankomat

T.L.
19. 12. 2018, 07.12
Posodobljeno: 19. 12. 2018, 14.01
Deli članek:

Dele razstreljenega bankomata je odneslo več kot deset metrov daleč.

Sobotainfo.com
V zidu je zijala luknja ...

Danes, malo pred 4. uro smo bili policisti obveščeni, da je bil v Beltincih na bencinskem servisu Petrol razstreljen bankomat. Iz PU Murska Sobota so kasneje sporočili, da sta najmanj dva neznana storilca prišla do bankomata na bencinskem servisu in ga razstrelila z uporabo plina. Neznano kam sta izginila s kaseto z denarjem. Koliko denarja je bilo odtujeno, bo ugotovljeno naknadno, je sporočila policija. Je pa s storjenim dejanjem nastala škoda na bankomatu in v prostorih bencinskega servisa, ki po nestrokovni oceni znaša okrog 30.000 evrov. 

Policija poziva vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o dogodku, da to sporočijo na telefonsko številko 113, na najbližjo policijsko postajo ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Spletni portal Sobotainfo.com je zjutraj poročal, da je dele razstreljenega bankomata odneslo več kot deset metrov daleč.

Razstreljevanje bankomatov je očitno med lopovi postalo priljubljeno opravilo. Tako smo v začetku meseca poročali o podobnem primeru, ki se je zgodil v Lenartu - storilci so odnesli "le" kaseto z denarjem -, nedavno pa je tudi na Koroškem potekala obsežna iskalna akcija za malopridneži, ki so v Pliberku razstrelili in ukradli bankomat.