Umor v Španiji

Učiteljica Laura je odšla na tek. Ni se vrnila! Zgodilo se je grozodejstvo!

G.G.
18. 12. 2018, 18.15
Posodobljeno: 19. 12. 2018, 10.54
Deli članek:

Špansko javnost pretresa umor 26-letne učiteljice Laure Luelmo.

SOS DESAPASOS
Laura je bila učiteljica v kraju El Campillo. To je bila njena prva služba.

Laura se je v začetku decembra preselila iz kastiljskega mesta Zamora v mesto El Campillo na jugozahodu države. Tam je namreč dobila službo kot učiteljica.

Minulo sredo se je po službi odločila za tek. Ko se staršem in prijateljem ni javila na telefon, so starši v četrtek obvestili policijo. Laura ni bilo nikjer. Začela se je velika iskalna akcija. V ponedeljek so jo našli v grmičevju, kakšne štiri kilometre od El Campilla. Umorjeno! Na pol slečeno. Policija je potrdila, da je bila spolno zlorabljena. Poškodbe na njenem telesu nakazujejo, da se je branila, toda stvor v obliki človeškega bitja moškega spola je bil močnejši, udaril jo je po glavi in jo zadavil.

Policisti so danes dopoldne sledili osumljenemu, Laurinemu sosedu. Ta jih je opazil in poskušal zbežati peš, a so ga prijeli in odpeljali na zaslišanje. Gre za 50-letnega Bernarda M., brata dvojčka preverjenega kriminalca in morilca Luciana M., ki je bil najprej osumljen grozodejstva, a se je izkazalo, da je bil v času umora v zaporu. A tudi Bernardo ni od muh! Leta 1994 je bil obsojen zaradi umora 82-letnice in je na svobodo prilezel šele v začetku letošnjega leta.

Profimedia
Preiskovalci na kraju zločina.

Lauri Luermo se je sosed takoj zdel nenavaden, oseba, ki ji ne gre zaupati, kar je povedala tudi svojemu fantu. Zakaj? Sedel je na stolu pred hišo in nepremično buljil vanjo, ko je imela opravke pred hišo. O Bernardu M. pa ne vedo nič dobrega povedati niti občani, ki so ga opisali kot skrajno agresivnega človeka. Sprašujejo se, zakaj ga ni imela policija pod nadzorom, saj je bil po njihovem kot "tempirana bomba"