Groza v gorovju Atlas

Kdo je prerezal vrat 24-letni Louisi in 28-letni Maren?

S.R.
18. 12. 2018, 15.54
Posodobljeno: 19. 12. 2018, 09.05
Deli članek:

Oblasti v Maroku so že aretirale domnevnega morilca dveh skandinavskih turistk, ki so ju včeraj mrtvi našli na območju gorovja Atlas.

Facebook
Umorjeni študentki: 24-letna Louisa Vesterager Jespersen in ...

Kot smo že poročali, so pohodniki včeraj na območju gorovja Atlas našli trupli dveh turistk iz Skandinavije. Dekleti sta umrli nasilne smrti, domnevno pa jima je nekdo z nožem prerezal vrat. Maroške oblasti so v povezavi s primerom eno osebo že aretirale, še vedno pa so na lovu za drugimi osumljenci.

Trupli deklet sta se sicer nahajali v njunem šotoru na osamljenem območju približno deset kilometrov od turistične vasice Imlil, ki služi kot izhodiščna točka za pohodniške in plezalne izlete na goro Toukbal, najvišjo goro v arabskem svetu. Zdaj je že znano, da gre za 24-letno dansko državljanko Louiso Vesterager Jespersen in 28-letno norveško državljanko Maren Ueland. Obe sta študirali na Norveškem. Po navedbah danskih medijev naj bi Helle Petersen, mama 24-letne Jespersenove, hčerko svarila, naj se zaradi tamkajšnjih »kaotičnih razmer« ne odpravlja v Maroko. Petersenova je tudi potrdila, da so njeno hčerko našli s prerezanim vratom. 

Instagram
... 28-letna Maren Ueland.

»Vsi prebivalci Imlila so v šoku. To je tragedija za celoten kraj. Kaj takšnega se tukaj še nikoli ni zgodilo,« pa je za norveški časnik VG dejal lokalni gorski vodnik Mustapha. 

Da moški, ki so ga danes aretirali v Marakešu, ni edini osumljenec za dvojni umor, je potrdilo tudi maroško notranje ministrstvo. Preiskava naj bi bila zaradi snega in slabega vremena sicer zelo težavna, še vedno pa ni znano, kdaj natančno sta dekleti umrli. Lokalnim oblastem je pomoč pri preiskavi ponudila tudi norveška Nacionalna služba za preiskavo kaznivih dejanj Kripos. V Marakeš naj bi odpotovala tudi veleposlanika obeh držav.