Pot v smrt

V gorovju Atlas našli trupli dveh skandinavskih turistk s prerezanim vratom

S.R.
18. 12. 2018, 08.55
Posodobljeno: 18. 12. 2018, 15.38
Deli članek:

Včeraj so v Maroku našli trupli dveh turistk iz Skandinavije, ki sta imeli na predelu vratu vidne rane, povzročene z ostrim predmetom.

Profimedia
Vrh gore Toubkal (v ozadju) je visok 4167 metrov.

Trupli turistk iz Norveške in Danske so včeraj našli na osamljenem območju na poti proti vrhu gore Toubkal v gorovju Atlas, poroča tiskovna agencija Reuters. Obe sta imeli na vratu vidne posledice napada z ostrim predmetom, domnevno nožem. 

Gora Toubkal, najvišja gora v severni Afriki in arabskem svetu na splošno, leži v samem osrčju Maroka. Gre za priljubljeno pohodniško točko, ki je od Marakeša, največjega turističnega letovišča v državi, oddaljena približno 80 kilometrov. Oblasti so že začele kriminalistično preiskavo, a razen tega, da gre za »kriminalno dejanje« in da sta turistki umrli nasilne smrti, niso podale podrobnejših informacij, še poroča Reuters.

Trupli naj bi sicer našla druga skupina turistov. Eden med njimi je za lokalne medije pojasnil, da sta se turistki v goro odpravili brez vodiča in da sta "kampirali nekje v bližini nastanitvenega centra Club Alpin Français ob vznožju gore.