Kdo je kriv?

VIDEO: 19-letnica je umrla v hotelski zamrzovalnici! Mati zahteva 50 milijonov

R.T.
17. 12. 2018, 17.16
Posodobljeno: 17. 12. 2018, 17.20
Deli članek:

Mati pokojne Kenneka Jenkins zahteva od domnevnega krivca ogromno odškodnino. 50 milijonov dolarjev.

Facebook
Kenneka Jenkins

Primer je nenavaden, a zato nič manj tragičen. 19-letna Kenneka je septembra lani po pomoti stopila v zamrzovalnico v skladiščnih prostorih hotela Crowne Plaza Chicago-O'Hare. Vrat nekako ni znala odpreti. Našli so jo šele čez slabih 24 ur, ko je bila že mrtva.

Teresa Martin meni, da je za smrt njene hčere odgovorno vodstvo hotela iz Chicaga. Njena argumentacija je sledeča: hotelsko osebje bi moralo na posnetkih nadzornih kamer opaziti, da je Kenneka odšla iz hotelske sobe, v nekoliko okajenem stanju zatavala do prostorov hotelske kuhinje in pomotoma vstopila v zamrzovalnico. Na posnetku, ki si ga je ogledala tudi policija, je res vidno, kako se najstnica opoteka po hodnikih in se znajde v hotelski kuhinji. Teresa se sprašuje, ali so hotelski uslužbenci sploh pogledali posnetke, če pa so jih, dodaja, so jih zelo površno.

Teresa nadaljuje z domnevnimi dokazi. Pravi, da na notranji strani vrat zamrzovalnice napis, kako odpreti vrata, ni bil dovolj čitljiv.

Vodstvo hotela obžaluje tragičen dogodek, zanika pa odgovornost. Po njihovem mnenju so še najbolj odgovorni pridaniči, ki so z ukradeno kreditno kartico najeli hotelsko sobo in priredili zabavo, na katero je prišla tudi Kenneka.