Top flop tedna

Ogabna tatvina štorklje ob rojstvu otroka

S.S.
17. 12. 2018, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Facebook
Ukradena štorklja.

10. V okolici Sevnice je nekdo vlomil v počitniško hišo. Lastnik pogreša akumulator in več kosov pohištva in opreme. Škode je za 1500 evrov.

9. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

8. Na Tržaški cesti v Ljubljani so tatovi vlomili v restavracijo in ukradli blagajniški predal, ki pa je bil prazen.

7. Celjski policisti so obravnavali vlom v prostore avtohiše. Pogrešajo dnevni izkupiček ter več jaken in majic.

6. Iz stanovanja v Šiški v Ljubljani je neznanec po vlomu ukradel zlat pečatni prstan.

5. Pri spodnji postaji žičnice na Krvavcu je nekdo iz prikolice vozila ukradel geodetsko opremo.

4. V Kostrivnici je neznani storilec vlomil v kurilnico osnovne šole in ukradel 5000 litrov kurilnega olja.

3. Primorski policisti so prejeli obvestilo, da na plaži invalidov, pod staro bolnišnico v Izoli, nekdo v morju vpije, vendar noče iz vode. Pomorski policisti so takoj odšli v akcijo in 38-letnega domačina izvlekli iz vode ter ga predali zdravstvenemu osebju.

2. Voznik osebnega avtomobila se je vozil skozi naselje Puconci, ko je naletel na vinjenega pešca, ki je potiskal kolo po celotnem vozišču in krilil z rokami. Voznik je ustavil in ga pozval, naj pazi, kje hodi, a se je kolesar razburil, začel je kričati in ga žaliti. Voznik ga je nato poskušal pospremiti z vozišča, da bi se lahko odpeljal naprej, a ga je kolesar udaril v nos, zaradi česar je napadeni obležal na cesti. Nasilnež je sicer večkratni povratnik kaznivih dejanj in prekrškov z elementi nasilja, saj je bil letos obravnavan že 21-krat. Za čas zbiranja obvestil so mu policisti odvzeli prostost, o njegovi nadaljnji usodi na svobodi pa bo odločal preiskovalni sodnik.

1. V Gornji Radgoni je bila mladi družini ukradena štorklja, ki so jo postavili ob rojstvu otroka. »Ne gre za materialno vrednost te štorklje, ampak za zelo grdo, če ne celo za nesramno in ogabno namero nekoga, ki se je ponoči pripeljal z vozilom in otroku ukradel štorkljo, da jo bo lahko nekje sam postavil,« je na facebooku zapisal ogorčeni oškodovanec.