Teror

FOTO: Mladoletni Kosovec v Celju sejal strah in trepet: poziral z avtomatskim orožjem in hudo poškodoval dijaka

J.P.
17. 12. 2018, 08.58
Posodobljeno: 17. 12. 2018, 09.06
Deli članek:

Rojaka, ki so ga policisti obravnavali zaradi več primerov nasilništva, so že izgnali iz države. Mladoletnik je trenutno v priporu.

PU Celje
Tako je mladoletni Kosovec poziral z avtomatskim orožjem.

Pred dvema letoma so v Celju obravnavali več primerov nasilništva nad mladoletnimi osebami. Takrat so ovadili 20-letnega državljana Kosova, ki je bil pozneje izgnan iz države. Od takrat niso beležili "izstopajočih primerov nasilja med mladimi".

Do decembra.

Sodeloval v pretepu in izsiljeval

PU Celje: "Ob tej priložnosti poudarjamo, da je vsako nasilno dejanje, ne glede na obliko, bodisi verbalno ali fizično, nad mladoletnimi osebami nedopustno zato bomo še naprej dosledno represivno ukrepali zoper vsakega storilca, ki bo izvajal nasilje nad vrstniki. Mladoletniki naj o vsakem takem ravnanju obvezno seznanijo starše, profesorje ali prijatelje in zadevo prijavijo policiji v nasprotnem primeru namreč dajejo nasilnežem le še večji občutek moči."

V začetku tega meseca je bila celjska policijska uprava obveščena, da je skupina mladoletnih državljanov Kosova napadla dva mladoletna dijaka, ju pretepla in z njima poniževalno ravnala. Enega od njiju so tako hudo poškodovali, da je še vedno na zdravljenju v celjski bolnišnici. Utrpel je dvakratni zlom čeljusti. Policisti so ugotovili tudi, da so Kosovci dijaka, ki okreva v bolnišnici, in še enega dijaka napadli že v začetku aprila letos. Takrat so oba lažje poškodovali.

Mladoletni Kosovec, ki je sodeloval v pretepu omenjenega dijaka, ki je utrpel dvakratni zlom čeljusti, je od septembra do konca novembra letos najmanj enega mladoletnega dijaka v šoli in njeni okolici izsiljeval za denar. Ta mu ga je iz strahu večkrat izročil.

Pred preiskovalnim sodnikom

Osumljeni je na družbenih omrežjih strah sejal s fotografijo, na kateri pozira z dvema avtomatskima puškama kalašnikov v rokah.

Mladoletnik je zdaj v priporu. "Za kaznivo dejanje Nasilništvo je zagrožena kazen do treh let zapora, za kaznivi dejanji Izsiljevanje in Huda telesna poškodba pa pet let zaporne kazni," so sporočili s Policijske uprave Celje.