Verzija umora obtoženega 17-letnika

Urezal bi si kruh, njegova punca pa se je dvakrat nasadila na nož

G.G.
16. 12. 2018, 10.49
Posodobljeno: 16. 12. 2018, 11.53
Deli članek:

Umora obtoženi 17-letni Saber A. pripoveduje, kaj se je zgodilo v sobi njegove 16-letne prijateljice Michelle v avstrijskem mestu Steyr.

Instagram
Saber in Michelle.

Prve informacije so bile, da je 17-letni afganistanski državljan 8. decembra leto mlajšo prijateljico dvakrat zabodel z nožem in zbežal. Prijeli so ga čez dva dneva na Dunaju.

Saber se brani: "Zgodila se je tragična nesreča!" Pojasnjuje: z Michelle sta se, kot že večkrat, v soboto popoldan zabarakadirala v njeno sobo, da bi ušla pred njeno preveč zvedavo mamo. Zlezla sta v posteljo, popivala, kadila, poslušala glasbo, se poljubljala in objemala, stvari, ki jih pač počno zaljubljeni najstniki.

Strast in veselje, o mladost, alkohol, burna čustvena stanja, ki lahko preidejo v nasprotje. In tudi so! Golobčka sta se sprla, tako Saber (pokojna pač ne more več do besede), ki trdi, da ga je Michelle obtožila, da jo vara. Sabru je poskočilo srce, najprej ji je vrnil in ji v obraz vrgel očitek, da prav ona flirta z nekim fantom. Začela sta se loviti po sobi, na pol zares, na pol že bolj vedro razposajena.

Vrh tragedije (povzeto po Sabru): Saber med vihravostjo prime za nož. Pograbila ga je lakota, urezal bi si kruh. Obrnil se je in, sovražna sreča, pritekla je Michelle, se spotaknila in se s hrbtom nasadila na konico kuhinjskega noža. Dvakrat! Saber je izgubil um, zagrabila ga je panika, skočil je skozi okno in zbežal.

Kriminalisti ne verjamejo Sabrovi resnici. Sledi na kraju "zločina" nasprotujejo njegovi verziji. Mladenič bo v priporu počakal na sojenje.