Tragično slovo prvakinje

15-letni Irini med kopeljo v vodo padel mobilnik, njeno življenje je ugasnilo

R.T.
11. 12. 2018, 14.48
Posodobljeno: 11. 12. 2018, 15.34
Deli članek:

V soboto je v tragičnih okoliščinah umrla nadarjena prvakinja v borilnih veščinah Irina Ribnikova.

Instagram/Irina Ribnikova
Irina Ribnikova

15-letna Irina Sergejevna Ribnikova iz mesta Bratsk v jugovzhodni Sibiriji je umrla zaradi udara električnega toka, ko ji je v kad med kopeljo padel mobilni telefon. Ta je bil zaradi polnjenja priključen na električno napeljavo. Do tragedije je prišlo, ko si je 15-letnica med kopanjem v kadi dopisovala s prijatelji, telefon pa ji je nato iz rok nekako spolzel v vodo. Zaradi električnega udara ji je zastalo srce. Ko so jo našli skrušeni starši, je bila že mrtva.

Državna reprezentantka

Irina je po navedbah ruskih medijev nedavno zmagala na ruskem mladinskem prvenstvu v pankrationu, tradicionalnem športu starih Grkov in Rimljanov, ki združuje rokoborbo in boks, v tem športu pa bi morala nastopiti tudi za državno reprezentanco. Kot je v izjavi za javnost zapisala športna zveza, je »tragična nesreča vzela življenje naše prvakinje, prijateljice in študentke Irine Ribnikove, stare 15 let. Bila je kandidatka za naziv mojstrice športa v pankrationu. Počivaj v miru, naša preljuba deklica.« 

Zaviti v žalost

»Bila je čudovita oseba in moja najboljša prijateljica. Želela si je postati uspešna v vsakem športu, zaradi študija pa sva načrtovali selitev v drugo mesto. Vsi so jo imeli radi, bila je prijazna, prisrčna in zelo lepa,« pa je za enega od lokalnih časnikov dejala njena dobra prijateljica. 25-letna Tatjana, še ena od številnih prijateljic, pa je pojasnila, da je Irina nedavno postala botra njeni hčerki, ki da je športnico že klicala »tetka.« Po njenih besedah je bila »čudovito dekle z velikim številom prijateljev.« »Zdaj je ni več med nami. Naša srca so strta,« je še dodala. 

To je v zadnjem letu že druga tovrstna tragedija v Rusiji, potem ko je v podobnih okoliščinah februarja v kadi umrla komaj 12 let stara Ksenija P.