Zapeljal s ceste

Klic: "Dve osebi ležita nepremično." Slišala se je glasba, žarometi so bili prižgani

J.P.
10. 12. 2018, 09.30
Posodobljeno: 10. 12. 2018, 09.37
Deli članek:

Zgodilo se je včeraj pozno popoldan približno en kilometer od Bohinjske Bistrice proti Sorici.

Profimedia
Voznik je bil, kot so ugotovili policisti in reševalci, pod vplivom alkohola.

Vozilo je približno en kilometer iz Bohinjske Bistrice zapeljalo s ceste. Policisti so bili obveščeni, da so na vozilu prižgani žarometi, da se sliši glasba in da so osebe po vsej verjetnosti še v vozilu. Sledil je še en klic, v katerem je ista oseba sporočila, "da osebi ležita nepremično".

Gorenjski policisti so v minuli petek poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov. S preizkusom alkoholiziranosti so preverili stanje pri 265 voznikih. 13 je bilo takih, ki so imeli v organizmu preveč alkohola, pri enem pa je bil podan sum, da je vozil pod vplivom prepovednih drog. Strokovni pregled je ta voznik odklonil, enako kot 13 alkoholiziranih voznikov pa je bila tudi njemu prepovedana nadaljnja vožnja.

Voznik je bil, kot so ugotovili policisti in reševalci, pod vplivom alkohola. V ovinku je zapeljal naravnost in obstal na brežini na nasprotni strani ceste. Alkotest je pokazal rezultat 0,92 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so mu odredili še strokovni pregled, "ker je potnica v vozilu utrpela telesne poškodbe in je voznik v dejanju zato izpolnil znake kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa".

Proti njemu še vodijo postopek.

Še hujše posledice

"Posledice take rabe alkohola in vožnje bi bile zagotovo lahko še hujše, če bi povzročitelj trčil še s katerim od drugih udeležencev, ki so se takrat proti njemu peljali po tej cesti. Če bi, bi vanj najverjetneje trčil »čelno«, udeleženci pa bi ostali ukleščeni v vozilu. Od tukaj naprej pa si lahko predstavljate, kako zahtevno bi bilo reševanje v taki nesreči in koliko prelite krvi bi bilo na kraju. Zato ne vozi, če si pil alkohol," so sporočili s kranjske policijske uprave.