Črna kronika

Policija nad 46-letnika zaradi zanemarjanja in pretepanja dveh psov

T.L.
9. 12. 2018, 12.30
Posodobljeno: 9. 12. 2018, 14.06
Deli članek:

Psa sta bila po več dni zaprta v gospodarskem poslopju, na verigi dolgi nekaj centimetrov, ob tem sta bila več dni v lastnih iztrebkih in brez pitne vode.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Policisti PP Rače obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja mučenje živali, osumljen pa je 46-letnik doma iz območja občine Starše.

Moški ima doma dva psa pasme rottweiler, stara okrog osem let, kot pa ugotavlja policija, ju je očitno zanemarjal in pretepal. Psa sta bila po več dni zaprta v gospodarskem poslopju, na verigi dolgi nekaj centimetrov, ob tem sta bila več dni v lastnih iztrebkih in brez pitne vode. Psa nista zavedena v uradnih evidencah, prav tako nista cepljena, kažejo ugotovitve policije.

Policisti so na podlagi odredbe za hišno preiskavo, ki jo je izdalo mariborsko okrožno sodišče v petek opravili hišno preiskavo pri osumljencu, ki je tudi odvisnik od prepovedanih drog. Oba psa, ki sta bila očitno zanemarjena, so mu zasegli in predali delavcem zatočišča za živali, ki so za psa poskrbeli in ju odpeljali. V stanovanjskem delu so naleteli na veliko pasjih iztrebkov, iz česar sklepajo, da psa več dni nista bila zunaj.

Zoper osumljenega bodo na podali kazenska ovadba na ODT Maribor.  

V hišni preiskavi so osumljencu zasegli manjšo količino prepovedane droge marihuane in naboj kalibra 7,65 mm, za katerega osumljeni nima orožne listine. Osumljenca tako čaka prekrškovni postopek po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in zakonu o orožju.