Ponoči

Trčenje potniškega vlaka in osebnega vozila

T.L.
9. 12. 2018, 10.55
Posodobljeno: 9. 12. 2018, 16.38
Deli članek:

Voznik je zapeljal na prehod čez železniško progo, kljub temu, da so svetlobni znaki naznanjali prihod vlaka in so bile polzapornice že spuščene.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Ob 2.32 so gasilci GB Ljubljana posredovali na Magistrovi ulici v Ljubljani, kjer sta trčila osebno vozilo in potniški vlak, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Policisti so ugotovili, da je voznik osebnega vozila znamke toyota yaris vozil po Goriški cesti, in sicer iz smeri Litostrojske ceste proti Verovškovi ulici. Pred zavarovanim prehodom čez železniško progo ni ustavil vozila in zapeljal na prehod čez železniško progo, kljub temu, da so svetlobni znaki naznanjali prihod vlaka in so bile polzapornice že spuščene.

V tistem trenutku je z voznikove leve strani, iz smeri Vižmarij, pripeljala kompozicija dveh lokomotiv, ki je z desno sprednjo stranjo trčila v sprednjo levo stran vozila . Po trčenju je vozilo obrnilo in odbilo v desno, kjer je trčilo v zaporniški pogon s polzapornico ter še v svetlobni prometni znak za označevanje prehoda ceste čez železniško progo. Voznik in potnik v vozilu sta utrpela lahke telesne poškodbe in so ju z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana.