Po paniki

FOTO: Grozljivka v nočnem klubu: v stampedu umrlo pet najstnikov in odrasla ženska

T.L./STA
8. 12. 2018, 08.09
Posodobljeno: 8. 12. 2018, 09.17
Deli članek:

Ni povsem jasno, kaj se je zgodilo, da so mladi v klubu začeli bežati in hoditi drug po drugem.

Reuters
Prizori s kraja dogodka.

V stampedu v italijanskem nočnem klubu v bližini mesta Ancona v osrednji Italiji je davi umrlo šest ljudi, so sporočili tamkajšnji gasilci. Med smrtnimi žrtvami prevladujejo mladoletniki. Policijska preiskava o vzrokih nesreče že poteka.

Po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA je med smrtnimi žrtvami pet mladoletnih najstnikov, tri dekleta in dva fanta, ter mama, ki je na koncert spremljala svojo hčerko. Ranjenih naj bi bilo okoli 100 ljudi, od tega 12 huje. Dve hudo poškodovani osebi naj bi bili v smrtni nevarnosti.

"Vzrok za nesrečo bi lahko bila razpršitev jedke substance, zaradi katere so mladi začeli bežati in hoditi drug po drugem. Na žalost je umrlo šest oseb, več deset jih je ranjenih," so prek Twitterja objavili gasilci. Tuji mediji poročajo, da je ranjenih okoli 100 ljudi.

Po navedbah lokalnih medijev je bilo v lokalu Modra laterna v mestu Corinaldo na Jadranski obali okoli tisoč ljudi, ki so bili na koncertu italijanskega raperja Sfere Ebbaste. Nesreča se je zgodila ob 1. uri zjutraj.

"Plesali smo in čakali na začetek koncerta, ko smo zavohali jedek smrad. Pohiteli smo proti zasilnih izhodih, a so bili zaklenjeni in varnostniki so nam rekli, da moramo nazaj," je za medije povedal 16-letnik, ki so ga po nesreči odpeljali v bolnišnico.

Reuters
Prizori s kraja dogodka.