Umor v Notranjih Goricah

Nasilne smrti umrla nekdanja svetovalka na ministrstvu za zdravje

R.T.
5. 12. 2018, 11.06
Posodobljeno: 5. 12. 2018, 11.40
Deli članek:

Kot smo že poročali, je v ponedeljek v stanovanjski hiši v okolici Ljubljane nasilne smrti umrla 48-letne ženska. Policija je osumljencu že odvzela prostost.

Vimeo
V družini Hlastan Ribičeve je udarila tragedija.

Ljubljanski policisti so v ponedeljek posredovali "okoli 14. ure posredovali v stanovanjski hiši v okolici Ljubljane, v kateri je nasilne smrti umrla 48-letna ženska. 56-letni osumljenec je o dogodku sam obvestil policiste, ki so mu na kraju odvzeli prostost" so v poročilu zapisali pri PU Ljubljana.

Časnik Slovenske Novice danes poroča, da je pod krvavo roko svojega soproga umrla nekdanja svetovalna na ministrstvu za zdravje Cirila Hlastan Ribič. Franca Hlastana, ki je policijo poklical sam in jih tudi pričakal v njuni stanovanjski hiši v Notranjih Goricah, so vklenili in strpali v pripor. Kaj točno se je usodnega dne dogajalo, zaenkrat ostaja neznanka, na podrobnosti pa bo treba počakati do zaključka policijske preiskave.

Hlastan Ribičeva, ki je diplomirala in magistrirala na biotehniški fakulteti v Ljubljani, leta 2005 pa doktorirala na Medicinski fakulteti, je bila med letoma 2003 in 2006 svetovalka na ministrstvu za zdravje, od leta 2007 naprej pa je bila zaposlena v Enoti preventive CINDI Slovenija v Zdravstvenem domu Ljubljana, ki zdaj sodi pod Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Tam je delovala kot nacionalni ekspert s področja javnega zdravja. Zapustila je dva polnoletna sinova.