Delovna nesreča

Delavca na pobočju podrla skala

B.K.
4. 12. 2018, 11.20
Posodobljeno: 4. 12. 2018, 11.24
Deli članek:

V soboto so tolmisnki policisti obravnavali nesrečo pri delu, ki jo je povzročila kotaleča se skala.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Delovna nesreča se je pripetila na strmem in težko dostopnem terenu, zato je bil na kraj napoten tudi pripadnik gorske policijske enote. Policisti so nato ugotovili, da sta dva delavca od jutranjih ur dalje opravljala sečnjo lesa. Les sta spravljala s pomočjo žičnega žerjava, ki je bil nameščen na tovornjak. Linija spravila je bila dolga približno 250 metrov.

Ko se je pripetila nesreča je 33-letni delavec upravljal žerjav, njegov 38-letni kolega pa je, približno 60 metrov nižje, na rampi zapenjal podrta drevesa. V tistem je opazil, da se iz strmega pobočja proti njemu vali skala. Hotel se ji je umakniti, a je bila skala prehitra za pobeg po pobočju, zato je trčila v delavčev levi bok in ga poškodovala. poškodovani je moral kolega, ki se je nahajal v vozilu zgoraj, poklicati s pomočjo radijske komunikacijske naprave. Kolega se je nemudoma spustil po pobočju in mu pomagal do gozdne makadamske ceste, od koder ga je odpeljal v Zdravstveni dom Tolmin.

Poškodovanca so v zdravstvenem domu ustrezno oskrbeli, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico. Utrpel naj bi lažje poškodbe.

Oba delavca sta med delom uporabljala ustrezno zaščitno opremo. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o zadevi s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.