Izogibajte se tem območjem!

FOTO: To so lopovi, ki jih na Koroškem lovi slovenska policija

S.R.
3. 12. 2018, 10.24
Posodobljeno: 3. 12. 2018, 18.11
Deli članek:

Na Koroškem poteka obsežna iskalna akcija za malopridneži, ki so ponoči v Pliberku razstrelili in ukradli bankomat.

PU Celje
V povezavi s krajo bankomata v Pliberku iščejo te osumljence.

Kot smo poročali, se je ponoči v Pliberku na avstrijskem Koroškem odvila prava filmska drama, ko so neznanci s pomočjo eksploziva "sunili" bankomat in ga čez mejo - domnevno čez manj znani mejni prehod Reht pri Mežici - prepeljali v Slovenijo. 

Koroški policisti v sodelovanju s pripadniki specialne enote policije, posebne policijske enote PU Celje, policijske postaje vodnikov službenih psov ter s pomočjo helikopterskega nadzora iz zraka na širšem območju Mežice že od ranih ur izvajajo aktivnosti za izsleditev petih storilcev, sporočajo iz PU Celje. Domnevno gre za tuje državljane. Po poročanju Orf Kaernten za zdaj še ni znano, koliko denarja so storilci odnesli.

Policija občane poziva, naj bodo pozorni na osebe s fotografij in naj v primeru, če jih opazijo, takoj pokličejo na telefonsko številko 113. Poziva jih še, naj se izogibajo krajem, kjer poteka iskanje petih tujcev, da lahko policisti neovirano opravljajo svoje delo. Iskanje trenutno poteka na območjih Podkraj pri Mežici, Smrečnikovo, Mrvovo in Štalekarca.