Črna kronika

Pozor! Hodila od hiše do hiše in kljukala po vratih

S.R.
30. 11. 2018, 08.30
Posodobljeno: 30. 11. 2018, 08.38
Deli članek:

Policisti so v Naklem obravnavali žensko, ki je z vprašljivimi nameni hodila od vrat do vrat.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kranjski policisti so včeraj zvečer v Naklem obravnavali prijavo o ženski, ki je hodila od hiše do hiše in kljukala po vratih. Domnevno je prodajala nakit. Žensko so izsledili, do tatvin iz hiš pa ni prišlo, so pa to okoliščine, opozarjajo pri PU Kranj, ki se pojavljajo pri drznih tatvinah iz stanovanjskih objektov.

Le dan prej so se s podobnim primerom srečali jeseniški policisti. V Žirovnici je približno 45 let stara ženska, ki je imela temnejšo polt in v čop spete črne lasi, oškodovanki iz hiše odtujila nakit. Tatica se je pred dejanjem pojavila na vratih hiše oškodovanke in ji v prodajo ponujala okraske. Lastnica jo je odslovila, a jo je pozneje zalotila v lastni hiši. Policisti storilke še vedno niso izsledili.

Pri PU Kranj še opozarjajo, da "taka dejanja v določeni meri preprečuje dosledno zaklepanje nepremičnin, ker storilci pri izvrševanju drznih tatvin večinoma izkoriščajo ravno nedoslednost lastnikov pri zaklepanju objektov in zapiranju oken ali vrat. To so stvari, ki lastniku ne vzamejo nič časa, mu pa prihranijo obilico skrbi in lahko preprečijo oškodovanje."