JAGODNI IZBOR

Vdrli v skladišče in ukradli zaboj z odpadnim mesom

S.S.
26. 11. 2018, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Zoper tatove bodo podali kazensko ovadbo (fotografija je simbolična).

10 Ljubljanski policisti so na Viču obravnavali vlom v hišo. Lastnik pogreša poročni prstan.

9 Iz skladišča kmetijske zadruge na območju Dravogradu je nekdo ukradel 13 akumulatorjev.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 Na območju Žalca so policisti obravnavali vlom v hišo. Lastnik pogreša tri kose orožja ter nekaj gotovine in zlatnine.

6 Ljubljanski policisti so obravnavali mladoletnika, o katerih so prejeli obvestilo, da imata pri sebi orožje. V postopku so nato ugotovili, da sta se mulca šopirila vsak s svojo imitacijo pištole. Policisti so jima igračke zaplenili ter zanju podali obdolžilna predloga.

5 V Seči je nekdo zakuril pod nadstreškom manjšega vikenda. Zaradi vročine je odstopila fasada, policisti zadevo obravnavajo kot poškodovanje tuje stvari. Škode je za približno deset tisoč evrov.

4 Na Raduhi je neznanec vlomil v prostore gorske reševalne službe in ukradel radijsko postajo.

3 V Portorožu so policisti pospremili na postajo pijanega 43-letnega Poljaka, ki je spal na prireditvenem prostoru in se kljub pozivom organizatorja ni hotel odstraniti. Tudi ukazov policistov ni upošteval, zato so zoper njega uporabili nekoliko trše prijeme, prespal pa je na postaji. (ss, foto: arhiv Svet24)

2 V Trzinu je četverica vlomila v skladišče trgovine in se nato s kraja zločina odpeljala z avtom. A so jih policisti kmalu izsledili in ugotovili, da so ukradli manjši zaboj z odpadnim mesom v vrednosti 50 evrov. Zoper tatove bodo podali kazensko ovadbo.

1 Občani Tribuč pri Črnomlju so policiste obvestili, da voznik tovornega vozila skozi naselje vozi z dvignjenim dvigalom. Med postopkom so ugotovili, da 54-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, med vožnjo pa je potrgal električne in telefonske kable, poškodoval strehi dveh stanovanjskih hiš in drog napeljave ter lomil veje dreves. Policisti so tovorno vozilo zasegli, vse okoliščine še preiskujejo, zoper kršitelja pa obljubljajo ustrezen ukrep.