Prevozniki

FOTO: Ljudi čez mejo 'švercali' med tovorom

STA/B.K.
22. 11. 2018, 16.41
Posodobljeno: 22. 11. 2018, 16.42
Deli članek:

Policisti so na mejnem prehodu Gruškovje v sredo in danes v dveh turških in enem bolgarskem tovornjaku s turškim priklopnikom izsledili 14 migrantov, ki so v državo vstopili ilegalno, in jih predali hrvaškim policistom. Štiri migrante, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, so danes in v sredo odkrili tudi na območju Ilirske Bistrice.

PU Maribor
Mejni prehod Gruškovje.

V sredo zjutraj so policisti na mejnem prehodu Gruškovje pregledali tovorno vozilo turških registrskih oznak, ki ga je vozil 48-letni Turek, in pri tem ugotovili, da je bila pletenica, ki je speta s carinsko zalivko, prerezana in ponovno speta. Policisti so vozilo odprli in v njem odkrili štiri Afganistance in enega Pakistanca, stare od 16 do 20 let.

PU Maribor
Mejni prehod Gruškovje.

Danes zjutraj so policisti pregledali bolgarsko tovorno vozilo s turškim priklopnikom, ki ga je vozil 68-letni Bolgar. Zaznali so povečano prisotnost ogljikovega dioksida in srčni utrip, zato so tovorni del odprli in v njem odkrili tri Afganistance, stare od 16 do 30 let.

PU Maribor
Mejni prehod Gruškovje.

Malo pozneje so postali pozorni še na poškodovano pletenico, ki je speta s carinsko zalivko, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil 37-letni Turek. V pregledu tovornega dela vozila so v njem odkrili pet Pakistancev in enega Afganistanca, stare od 20 in 25 let, so sporočili s Policijske uprave (PU Maribor).

PU Maribor
Mejni prehod Gruškovje.

Na območju Ilirske Bistrica pa so policisti v sredo in danes odkrili dve osebi iz Bangladeša in dve iz Mjanmara, ki so prav tako nedovoljeno prestopile državno mejo. Ob prihodu policistov so se osebe razbežale v gozd, pri čemer je Mjanmarčan padel in se poškodoval, zato je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Drugi trije pa bodo vrnjeni na Hrvaško, so sporočili s PU Koper.

PU Maribor
Mejni prehod Gruškovje.