Groza

Ljubosumni Stefan umoril soprogo Aniko, njenega prijatelja in svojega štiri tedne starega sina

R.T.
20. 11. 2018, 18.30
Posodobljeno: 20. 11. 2018, 18.36
Deli članek:

Nemško univerzitetno mesto Jena je včeraj pretresla grozljiva najdba štirih trupel, vključno s truplom dojenčka, v stanovanju v montažni zgradbi v novejšem delu mesta. Znanih je več podrobnosti.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Vse kaže, da je šlo za trojni umor in samomor. Po poročanju nemških medijev je pokol zagrešil ljubosumni soprog. 38-letni Stefan naj bi z ostrim predmetom umoril svojo 25-letno soprogo Aniko in njenega 43-letnega prijatelja ter nato umoril še svojega komaj štiri tedne starega sina Maximiliana in si sodil sam. 

Stefan in Anika sta se razšla pred dvema mesecema, štiri tedne pred rojstvom njunega sina, poroča nemški Bild. Stefan se z razhodom kot kaže nikakor ni uspel sprijazniti, pred nekaj dnevi pa si je roke umazal s krvjo. Natančen čas krvavega pohoda sicer še vedno ni znan, a so sosedje pozneje poročali, da je bilo v soboto zvečer iz stanovanja slišali prerekanje, nato pa je vse nenadoma potihnilo. Policisti so sicer trupla odkrili včeraj popoldne, ko so prejeli prijavo Stefanovih sodelavcev. Veljal naj bi za zanesljivega delavca, zato so bili v skrbeh, ker ga dva dni ni bilo v službo. Policisti so tako potrkali na vrata stanovanja, kjer je imel Stefan še vedno prijavljeno stalno prebivališče, a tam od razhoda s soprogo ni več živel. »Bilo je zelo krvavo. Ne izključujemo možnosti, da je kot morilsko orožje uporabil kuhinjski nož,« je prizorišče opisal tožilec. Mali Maximilian in Stefan naj bi po prvih informacijah umrla zaradi zadušitve z ogljikovim monoksidom. 

Ni še povsem jasno, kakšno je bilo razmerje med Aniko in 43-letnim moškim, katerega truplo so našli na prizorišču, a naj bi ji po navedbah ene njenih prijateljic zgolj nudil prijateljsko ramo, ki jo je potrebovala po razhodu, z njim pa naj ne bi bila v ljubezenskem odnosu.