Finančna goljufija

Ukradene kreditne kartice: Slovenca končala v priporu

T.L./STA
19. 11. 2018, 12.14
Posodobljeno: 19. 11. 2018, 12.23
Deli članek:

Četverica, dva Britanca in dva Slovenca, naj bi nameravala s tem med kratkim bivanjem v Avstraliji izvajati goljufije, pri čemer naj bi jim v tujino že uspelo nakazati 45.000 avstralskih dolarjev oz. slabih 29.000 evrov s kompromitiranih podatkov s kreditnih kartic.

Reuters
Policija je med preiskavami, ki jih je izvedla minuli četrtek, zasegla več POS terminalov, računov, finančnih dokumentov, elektronskih naprav in letalskih kart.

Avstralska policija je prijela kriminalno združbo, v kateri sta bila poleg dveh britanskih tudi dva slovenska državljana. Četverica se je ukvarjala s finančnimi goljufijami in naj bi si na račune v tujino z ukradenimi podatki s kreditnih kartic že nakazala slabih 29.000 evrov. Za vse štiri so po poročanju medijev odredili pripor.

Policija Zahodne Avstralije je na svoji spletni strani zapisala, da so v okviru preiskave ugotovili, da je združba v Avstraliji registrirala pet podjetij, najela več poslovnih prostorov, odprla več osebnih in poslovnih bančnih računov ter pridobila več POS terminalov.

Četverica naj bi nameravala s tem med kratkim bivanjem v Avstraliji izvajati goljufije, pri čemer naj bi jim v tujino že uspelo nakazati 45.000 avstralskih dolarjev oz. slabih 29.000 evrov s kompromitiranih podatkov s kreditnih kartic.

Policija je med preiskavami, ki jih je izvedla minuli četrtek, zasegla več POS terminalov, računov, finančnih dokumentov, elektronskih naprav in letalskih kart.

Slovenca, gre za 27-letnega Kristjana R. in 28-letnega Nickya H., in Britanca so v petek privedli pred preiskovalnega sodnika in zanje že izdali obtožnico za naklepanje kaznivega dejanja, še piše na spletni strani avstralske policije. Avstralski spletni mediji pa dodajajo, da so zanje odredili pripor, v četrtek pa bodo morali znova pred sodnika.