Strelec v ljubljanskem Pržanu

Kajfežu potrdili sodbo: za smrt 38-letnice za 14 let in pol za rešetke

T.L./STA
19. 11. 2018, 09.49
Posodobljeno: 19. 11. 2018, 09.53
Deli članek:

Okrožno sodišče je aprila Kajfeža spoznalo krivega uboja 38-letnice v lokalu v ljubljanskem Pržanu.

Samo Strel
Bojan Kajfež.

Višje sodišče v Ljubljani je pritrdilo odločitvi prvostopenjskega sodišča, da je Bojan Kajfež kriv uboja 38-letnice, na katero je 17. aprila lani v ljubljanskem Pržanu streljal in jo ubil. S tem so pravnomočno potrdili sodbo okrožnega sodišča, s katero je bil obsojen na 14 let in pol zaporne kazni, poročajo današnji časniki.

"Prvostopenjsko sodišče je vsa odločilna dejstva pravilno in popolno ugotovilo, svojo odločitev je prepričljivo obrazložilo in na tej podlagi obtoženega Bojana Kajfeža utemeljeno spoznalo za krivega uboja," so sklenili na višjem ljubljanskem sodišču. S tem so potrdili sodbo okrožnega sodišča, ki je Kajfeža obsodilo na 14 let in pol zapora, poročajo Dnevnik, Delo in Slovenske novice.

Okrožno sodišče je aprila Kajfeža spoznalo krivega uboja 38-letnice v lokalu v ljubljanskem Pržanu. Kot je v obrazložitvi sodbe takrat dejal sodnik Marko Češnovar, je sodni senat ocenil, da pri omenjenem dejanju ni mogoče šteti, da je šlo za umor, saj ni dokazov, da je šlo za brezobzirno maščevanje, ki je eden od znakov za kaznivo dejanje umora, pač pa da je šlo le za "običajno" maščevanje, ki je milejša oblika.

Tožilstvo se je na odločitev sodišča pritožilo.

Kajfežev odvetnik Marko Makuc pa se je v pritožbi osredotočil predvsem na Kajfeževo prištevnost.

Višji sodniki so sicer kljub temu prepričani, da se je Kajfež zavedal uboja in naj bi ga tudi želel storiti. Zavrnili so tudi predlog tožilstva, ki je predlagalo 24 let zapora. Tako je obstala odločitev okrožnega sodišča 14 let in pol zapora.

Obsojeni je 17. aprila vstopil v lokal Klub Pržan. V 38-letnico, sicer najemnico lokala na končni avtobusni postaji v Pržanu, je na terasi lokala v prisotnosti več ljudi izstrelil več strelov. To naj bi storil iz maščevanja, ker naj bi ji v začetku leta 2016 posodil 25.000 evrov, ki naj mu jih ne bi vrnila.

Kajfež bo sicer še enkrat stopil pred sodnika, in sicer zaradi ropov, ki naj bi ju zagrešil v mesecih pred ubojem.