V nočnem požaru v Mežici je v celoti zgorel 50 metrov dolg lesen objekt in ostrešje bližnjega stanovanjskega objekta, od koder sta se začasno morali preseliti dve osebi. Poškodovana sta tudi dva večstanovanjska objekta, nekaj škode je na občinski stavbi, požar je uničil tudi dva avtomobila in motorno kolo.

V središču Mežice, za pošto in občino, je po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje zagorelo v petek okoli 23. ure, ogenj pa se je po 50 metrov dolgem večnamenskem lesenem objektu, v katerem so občani hranili drva, ozimnico in druge stvari, hitro širil in ogrožal tudi okoliške stavbe. 

požar v mežici
Facebook/Gasilci Prevalje.
Pri gašenju so pomagali gasilci s celotne Koroške.

Evakuacija

Zaradi nevarnosti so morali iz treh objektov evakuirali približno 50 ljudi. Kot so povedali na občini, kjer so ponoči aktivirali tudi štab civilne zaščite, so se ljudje ponoči večinoma znašli sami in si poiskali začasno namestitev ter se medtem že vrnili domov. Dve osebi, ki živita v stanovanjskem objektu, na katerem je zgorelo ostrešje, pa sta se morali začasno preseliti. Stavbo bodo predvidoma v ponedeljek pregledali strokovnjaki, so povedali na občini. 

Obsežen požar so pogasili prostovoljni gasilci, ki so v Mežico prišli na pomoč iz celotne Mežiške doline in Kotelj, pomagali so tudi poklicni gasilci z Raven na Koroškem. Med intervencijo sta se po podatkih uprave za zaščito in reševanje poškodovala dva prostovoljna gasilca, ki so ju oskrbeli v dežurni ambulanti Zdravstvenega doma Ravne na Koroškem. Drugih poškodovanih v požaru ni bilo. 

Gasilci so ponoči na kraju izvajali požarno stražo. Danes čez dan pa so mežiški gasilci s pomočjo delovnega stroja sanirali posledice požara. Po podatkih občine so območje tudi zavarovali z varnostnimi ograjami. Nekaj škode je tudi na občinski stavbi, saj je vročina poškodovala fasado in nekaj oken. Požarišče so si ogledale pristojne službe. Vzrok požara in škoda še nista znana.

"Napisanega in poslikanega o včerajšnjem obsežnem požaru v Mežici je bilo že ogromno. Dodali bi samo še to, da smo skupaj s kolegi iz celotne mežiške doline rešili vse, kar je še bilo v naši moči," so na facebooku zapisali gasilciPGD Črna na Koroškem,