Osebne zadeve

Poskus uboja v Ljubljani: iz ramenske torbice izvlekel nož in zabodel najmlajšega med njimi

J.P.
13. 11. 2018, 11.27
Posodobljeno: 13. 11. 2018, 11.43
Deli članek:

Dva proti enemu, številčno premoč je ublažil z nožem.

Profimedia
Osumljenec je na kraju počakal policiste (fotografija je simbolična).

V četrtek ob približno 17. uri so se na Hubadovi ulici v Ljubljani sporekle tri osebe, stare 18, 20 in 21 let. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so jabolko spora, zaradi katerega se je ta izrodil v pretep in končno poskus uboja, bile "osebne zadeve" med 20- in 18-letnikom.

Trije udeleženci so znanci.

Ostal na kraju

20-letnik se je znašel iz oči v oči z 18-letnikom in njegovim 21-letnim prijateljem, ki sta ga zbila na tla in ga obklada za udarci ter brcami. Ležeč na tleh je segel v ramensko torbico in iz nje izvlekel nož ter dvakrat zabodel najmlajšega udeleženca. Ko sta ranjeni in 21-letnik iskala zdravniško pomoč, je osumljenec z mladoletno prijateljico ostal na kraju, dokler mu niso prostosti odvzeli policisti.

Ti so sporočili, da je 18-letnik utrpel hude poškodbe, a da njegovo življenje ni več ogroženo. 20-letnika so s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja v petek privedli pred preiskovalnega sodnika, ki mu je odredil pripor. Mladenič je že bil obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja.