Zaradi udarnega vala eksplozije je iz nekaterih stanovanj na dvorišče pometalo dele stavbnega pohištva, zaradi česar je bilo poškodovanih več kot 30 osebnih avtomobilov, ki so bili parkirani v okolici.

Potrdili so, da je do eksplozije prišlo v tretjem nadstropju stanovanjskega bloka na Ulici bratov Greifov 18 v mariborski četrti Pobrežje. V tem stanovanju je sam živel 52-letni moški. Utrpel je posebno hude telesne poškodbe, zaradi česar so ga odpeljali v mariborski klinični center. Njegovo stanje ni dobro. Še vedno je življenjsko ogrožen.

Policisti so lahko že dokončno potrdili, kar se je domnevalo – eksplozija je bila posledica prerezane plinske cevi v stanovanju, ki je bilo v času eksplozije zaklenjeno. Vse to kaže, da je 52-letnik najverjetneje poskušal storiti samomor.

Izpostaviti velja, da se je v enem od stanovanj v tretjem nadstropju poškodoval tudi 11-letni otrok, ki je med reševanjem psa izpod ruševin utrpel odrgnine po roki. V drugem nadstropju pa je 27 letni moški zaradi lomljenja stekla utrpel vreznine po nosu in nogi. V obeh primerih gre za lahki telesni poškodbi.

Eksplozija, ulica bratov greifov
PU Maribor
Opustošenje v bloku na Ulici bratov Greifov na Pobrežju.

Eksplozija je povzročila veliko premoženjsko škodo. Po nestrokovni oceni znaša pol milijona evrov. V vseh stanovanjih v tretji etaži so poškodovana vhodna in notranja vrata ter okna, škoda pa je nastala tudi v spodnjih in zgornjih nadstropjih. V petnadstropnem bloku je tako poškodovanih 30 od 32 stanovanj.

FOTO: Gasilci so v njegovo stanovanje vdirali že pred dvema mesecema

Policisti so prav tako potrdili, da se je 52-letni moški že večkrat psihiatrično zdravil. Nazadnje je bil na mariborski psihiatriji avgusta letos, ko je v alkoholiziranem stanju grozil s samomorom.

eksplozija v mariboru, ulica bratov greifov, pobrežje, 7. 11
STA
Posledice sredine eksplozije v Mariboru.

eksplozija v mariboru, ulica bratov greifov, pobrežje, 7. 11
STA
Devastacija v stanovanjih.

eksplozija v mariboru, ulica bratov greifov, pobrežje, 7. 11
STA
Posledice sredine eksplozije v Mariboru.