Prerezal plinske cevi

FOTO: Potrjeno! Stanovanje je v zrak vrgel 52-letnik; poškodovanih kar 30 od 32 stanovanj

G.G.
9. 11. 2018, 12.27
Posodobljeno: 9. 11. 2018, 12.46
Deli članek:

Policija je z javnostjo delila svoje ugotovitve o eksploziji v stanovanju v bloku na ulici bratov Greifov v Mariboru.

PU Maribor
Ob udarnem valu je stvari pometalo na balkon in še čez.
Zaradi udarnega vala eksplozije je iz nekaterih stanovanj na dvorišče pometalo dele stavbnega pohištva, zaradi česar je bilo poškodovanih več kot 30 osebnih avtomobilov, ki so bili parkirani v okolici.

Potrdili so, da je do eksplozije prišlo v tretjem nadstropju stanovanjskega bloka na Ulici bratov Greifov 18 v mariborski četrti Pobrežje. V tem stanovanju je sam živel 52-letni moški. Utrpel je posebno hude telesne poškodbe, zaradi česar so ga odpeljali v mariborski klinični center. Njegovo stanje ni dobro. Še vedno je življenjsko ogrožen.

Policisti so lahko že dokončno potrdili, kar se je domnevalo – eksplozija je bila posledica prerezane plinske cevi v stanovanju, ki je bilo v času eksplozije zaklenjeno. Vse to kaže, da je 52-letnik najverjetneje poskušal storiti samomor.

Izpostaviti velja, da se je v enem od stanovanj v tretjem nadstropju poškodoval tudi 11-letni otrok, ki je med reševanjem psa izpod ruševin utrpel odrgnine po roki. V drugem nadstropju pa je 27 letni moški zaradi lomljenja stekla utrpel vreznine po nosu in nogi. V obeh primerih gre za lahki telesni poškodbi.

PU Maribor
Opustošenje v bloku na Ulici bratov Greifov na Pobrežju.

Eksplozija je povzročila veliko premoženjsko škodo. Po nestrokovni oceni znaša pol milijona evrov. V vseh stanovanjih v tretji etaži so poškodovana vhodna in notranja vrata ter okna, škoda pa je nastala tudi v spodnjih in zgornjih nadstropjih. V petnadstropnem bloku je tako poškodovanih 30 od 32 stanovanj.

FOTO: Gasilci so v njegovo stanovanje vdirali že pred dvema mesecema

Policisti so prav tako potrdili, da se je 52-letni moški že večkrat psihiatrično zdravil. Nazadnje je bil na mariborski psihiatriji avgusta letos, ko je v alkoholiziranem stanju grozil s samomorom.

STA
Posledice sredine eksplozije v Mariboru.

STA
Devastacija v stanovanjih.

STA
Posledice sredine eksplozije v Mariboru.