Spoznani za krive

Oče ni zmogel poslušati grozot o zverinskem umoru svoje 21-letne hčere

R.T.
8. 11. 2018, 14.33
Posodobljeno: 8. 11. 2018, 14.42
Deli članek:

21-letno Hannah Cornelius iz Južne Afrike so maja lani ugrabili, posilili in umorili.

Profimedia
21-letna Hannah Cornelius je bila odlična študentka.

Hannah se je tistega dne zabavala v družbi študentskih prijateljev. Neko prijateljico je pozno zvečer odpeljala do doma v Stellenboschu, nato pa v parkiranem avtu še klepetala s kolegom Cheslinom Marshem.

Takrat so udarili štirje zlikovci. Pošasti. Ljudje najslabše sorte, kot se je pozneje izkazalo. S silo so vlomili v avto, pretepli Cheslina in zvezali Hannah. Odpeljali so se do obrobja Cape Towna. Cheslin je hudo poškodovan nekako uspel zbežati, nanj niti niso bili tako pozorni. Poskušal je poiskati pomoč. Toda nasilneži so se odpeljali na drugo lokacijo, kjer so posilili in umorili Hannah. Njeno truplo so odvrgli ob robu podeželske ceste, kjer so jo našli naslednji dan.

Policisti so v preiskavi uspešno izsledili storilce, ki se niso pretirano trudili, da bi zabrisali sledi. Gre za temnopolte moške stare od 27 do 33 let.

Včeraj je sodišče v Cape Townu vse tri, Vernona Witbooija, Geralda Parsonsa in Ebena van Niekerka, spoznalo za krive umora, posilstva, ugrabitve in ropa. Njihov 29-letni pajdaš je kriv le za kaznivo dejanje ugrabitve in ropa, saj je pozneje odšel svojo pot.

Na sodišču je bil včeraj tudi oče pokojne študentke. Na prejšnjih obravnavah ni zdržal in je odšel iz sodne dvorane. Obtoženi so namreč precej lahkotno opisovali grozote, ki so jih prizadejali njegovi hčeri. Nekateri med njimi so se celo smejali.

V naslednjih dneh bodo izvedeli, koliko let bodo preživeli v zaporu.