Pokol se je začel malo po 23. uri ponoči po lokalnem času (malo po 8. uri zjutraj po srednjeevropskem času) v lokalu Borderline Bar and Grill v mestu Thousand Oaks, ki leži približno 65 kilometrov severno od Los Angelesa.

V lokal je vstopil z orožjem in dimnimi bombami opremljen moški ter začel streljati. Umrlo je najmanj dvanajst ljudi, med njimi tudi šerifov namestnik Ron Helus, oče enega otroka in policist z 29-letno kariero, ki se je nameraval naslednjo leto upokojiti. Z več strelnimi ranami so ga prepeljali v bolnišnico, kjer je njegovo življenje pozneje ugasnilo. Strelca, ki ga še niso identificirali, so našli mrtvega v notranjosti lokala, poroča CNN. Motiv za napad pa zaenkrat še ni znan.

thousand oaks, streljanje
Profimedia
Strelec je moril v lokalu Borderline Bar & Grill.

Med študentskim žurom

V času streljanja naj bi bilo v lokalu približno 200 ljudi, večinoma študentov, ki so se zbrali na študentski večer s coutry glasbo. Po navedbah očividcev je v lokalu zavladala popolna panika. Medtem ko je osumljenec streljal z domnevno polavtomatskim orožjem, so se nekateri skrili v toaletne prostore, drugi pa razbijali stekla in bežali skozi okna. Izstreljenih naj bi bilo najmanj 30 nabojev. Po navedbah Geoffa Deanašerifa v okrožju Ventura, so bili prizori na prizorišču strelskega pohoda naravnost »grozljivi.«

Ron Helus
Facebook
V pokolu je umrl Ron Helus, policist z 29-letno kariero.

thousand oaks, streljanje2
Profimedia
Policisti usmerjajo avtomobile na prizorišču streljanja v mestu Thousand Oaks.