Preplah na železniški postaji

FOTO: Granato, ki jo je skrivala v prtljagi, bi si lahko opasala

S.R./STA
7. 11. 2018, 14.47
Posodobljeno: 7. 11. 2018, 14.49
Deli članek:

Zaradi zaponke za pas v obliki granate preplah na španskih železniških postajah

Twitter / Mossos
Granata ali zaponka?

V Barceloni so danes deloma izpraznili železniško postajo, potem ko so varnostniki mislili, da so med pregledom prtljage potnikov našli eksplozivno napravo. Na koncu se je izkazalo, da je šlo zgolj za zaponko za pas v obliki granate.

Na barcelonski glavni železniški postaji Sants so varnostniki med pregledom prtljage z rentgenom "opazili objekt, ki bi lahko bil eksplozivno sredstvo" in o tem obvestili katalonsko regionalno policijo Mossos d'Esquadra. Na postaji so evakuirali dva hitra vlaka, a niso našli ničesar, so navedli na katalonski policiji. "Nato smo ugotovili, da bi lahko ta oseba vstopila na vlak za Madrid. Obvestili smo nacionalno policijo," so dodali.

Na madridski postaji Atocha, kjer je v terorističnem napadu leta 2004 umrlo 191 ljudi, so španski policisti vzpostavili varnostno območje. Ko je vlak prispel v prestolnico, so pregledali prtljago in ugotovili, da gre za zaponko za pas v obliki granate, so navedli na nacionalni policiji.

Zakaj varnostno osebje v Barceloni potnice s sumljivim predmetom ni ustavilo, preden je vstopila na vlak, ni znano. Špansko državno podjetje Adif, ki upravlja železnice, je sporočilo, da dogodek preiskujejo.