Močno deževje

FOTO: Odplavilo šolski avtobus, najmanj 18 mrtvih

T.L.
26. 10. 2018, 08.35
Posodobljeno: 26. 10. 2018, 08.56
Deli članek:

Na pomoč pri iskanju pogrešanih je priskočila tudi izraelska vojska.

Reuters
Prizorišče nesreče.

V Jordaniji se že več dni spopadajo z obilnim deževjem, ki je povzročilo hudourniške poplave in plazove. Včeraj pa se je v bližini Mrtvega morja zgodila tragedija: deroče vode so s ceste odnesle avtobus, s katerim so potovali šolarji, v nesreči pa je umrlo najmanj 18 ljudi, med katerimi je največ žrtev med otroci, poroča britanski BBC. Z avtobusom je sicer potovali 37 učencev in sedem članov osebja ene od zasebnih šol. 

Na jordanski poziv so Izraelci na pomoč pri reševanju poslali helikopterje z vojaki elitne reševalne enote, ki so pomagali pri iskanju pogrešanih oseb v težkih razmerah na terenu. 

Reuters
Umrlo je najmanj 18 ljudi.

Podrobnosti o žrtvah nesreče niso bile objavljene, je pa eden od uradnikov na ministrstvu za izobraževanje dejal, da so učenci obiskovali eno od zasebnih šol. Izrazil je še presenečenje, da so je bilo šolsko potovanje organizirano kljub vremenskim opozorilom. V regiji namreč že več dni dežuje, nekatere ulice v prestolnici Aman so bile poplavljene, kar je povzročalo prometne zastoje, medtem ko je ponekod padala tudi toča.