Mestni park

24-letna žrtev napada v Murski Soboti: "Bil je močnejši, odrinil me je, da sem padla"

Gabrijel Toplak
25. 10. 2018, 20.50
Deli članek:

Pogovarjali smo se s 24-letnico, ki je bila žrtev enega od treh napadov, ki so jih policisti obravnavali v središču mesta.

MO Murska Sobota
Še pred kratkim so se domačini v večernih urah neprijetno počutili v parku, zdaj jih je strah tudi drugod v mestu.

»Začelo se je že mračiti. Sama sem hodila proti mestnemu parku, ko mi je sredi ulice nenadoma s hrbta pristopil neznani moški s kapo na glavi in mi z rame želel potegniti torbico. Uspelo mi jo je zadržati, zato sva jo začela vleči vsak na svojo stran. Bil je močnejši od mene. Odrinil me je, da sem padla in se lažje poškodovala. Kričala sem, zato je pobegnil,« je opisala dogodek 24-letna domačinka, ki ne želi biti imenovana.

STORILCI SO ZBEŽALI

Sogovornica je dejala, da se vsakodnevni hoji po mestu ne more izogniti, saj ne stanuje daleč od službe. »Priznam, že večkrat sem se tam počutila neprijetno, ko sem hodila po parku, saj se v njem zbirajo odvisniki. Ne sodim jih, vendar bi prej pričakovala kakšen napad tam kot na ulici,« je pojasnila 24-letnica. Kot smo še uspeli izvedeti, naj bi do najmanj dveh napadov prišlo v Kocljevi ulici, neznance v temnejših oblačilih pa naj bi opazili tudi v ulicah Štefana Kovača in Staneta Rozmana. V vseh primerih naj bi storilci po dejanju zbežali.

Napade je potrdila Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Murska Sobota. Za Novice Svet24 je pojasnila, da so tamkajšnji policisti med 5. in 14. oktobrom v mestnem središču Murske Sobote obravnavali tri primere napadov na različne osebe. »Žrtve, ki jih je brez poziva oziroma pogovora z njimi napadla neznana ali neznane osebe, so utrpele lažje telesne poškodbe. Motiv dejanja še ni poznan, policisti pa glede napadalcev še zbiramo obvestila,« je pojasnila Rauševa.

Z omenjenimi napadi pa niso seznanjeni na Mestni občini Murska Sobota. Vida Lukač iz kabineta župana pravi, da mestna občina v mestnem parku, ki se razprostira na površini devetih hektarjev, v okviru redne občinske redarske službe opravlja pristojnosti redarske službe.