Tragedija pri Vipavi

21- in 24-letnika med prevračanjem vrglo iz avtomobila

S.R.
21. 10. 2018, 16.20
Posodobljeno: 21. 10. 2018, 16.25
Deli članek:

Znanih je več podrobnosti jutranje smrtne prometne nesreče pri Vipavi.

Gabrijel Toplak
Fotografija je arhivska.

Kot smo že poročali, se je danes v zgodnjih jutranjih urah na odseku hitre ceste med Vipavo in Ajdovščino pripetila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila ena oseba, še tri so poškodovane. 21-letni sopotnik na zadnjih sedežih in 23-letnik, ki je sedel na sovoznikovem sedežu, sta utrpela hujše poškodbe. Vsi udeleženci so državljani Makedonije. Policisti so zdaj pojasnili okoliščine tragedije, ki se je pripetila v bližini naselja Zemono.

Tragedija pri Vipavi: 24-letnik podlegel poškodbam, še trije poškodovani

Ugotovili so, da je 21-letnio voznik med prehitevalnem pasu hitrosti zaradi hitrosti izgubil oblast nad vozilom znamke Peugeot ter zapeljal po travnatem pobočju in trčil v travnato brežino odtočnega jarka. Po trčenju je avtomobil večkrat prevrnilo preko varovalne ograje, medtem pa je z zadnjih sedežev vozila na travnik vrglo dva nepripeta sopotnika, stara 21 in 24 let. Vozilo je nato pristalo ob varovalni ograji. Za 24-letnika so bile poškodbe prehude, zdravnica ZD Ajdovščina na kraju lahko le potrdila njegovo smrt. Policisti so o okoliščinah nesreče obvestili vse pristojne organe, preiskovalni sodnik pa je odredil tudi sodna obdukcijo, ki jo bodo opravili na pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel 21-letni voznik v organizmu 0.35 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, zato so policisti odredili nadaljnji strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev  zoper povzročitelja podali kazensko ovadbo.