Grozljivka v središču prestolnice

FOTO in VIDEO: Žrtvoval sebe, da reši druge? Voznik poletel skozi vetrobransko steklo

S.R.
21. 10. 2018, 08.51
Posodobljeno: 21. 10. 2018, 08.59
Deli članek:

Očividci včerajšnje prometne nesreče, v kateri jo je hudo skupil voznik avtobusa, poročajo o grozljivih prizorih, ki so se odvili na krožišču Slavija v Beogradu.

Twitter/Santos
Sprednji del avtobusa je povsem uničen.

V včerajšnji grozljivi prometni nesreči na krožišču na Slaviji, eni najprometnejših lokacij v Beogradu, jo je hudo skupil 60-letni voznik avtobusa Avram Č., a bi lahko bile posledice precej hujše, poroča srbski portal Blic. Avram je pristal na urgenci, kjer se po zadnjih informacijah še vedno bori za življenje, a je že pri zavesti. 

Nesreča se je sicer zgodila malo po 6. uri zjutraj. Avram je v krožišču domnevno izgubil oblast nad avtobusom in silovito trčil v drog javne razsvetljave. Pri tem je poletel skozi vetrobransko steklo ter obležal s hudimi poškodbami glave in odprtim zlomom noge. Po navedbah očividcev je bilo prizorišče podobno filmski kulisi iz kakšne grozljivke. Sprednji del avtobusa je povsem uničen, mnogi pa so celo na lastne oči videli, kako je Avram poletel skozi steklo in pristal na asfaltu, kjer je za njim ostala mlaka krvi. Kot je za Blic ocenil sogovornik, je voznik bržkone izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar je bil postavljen pred izbiro, ali ogroziti življenje koga drugega, ali pa trčiti naravnost v drog. »Očitno je izbral, da se žrtvuje sam,« je dejal očividec. 

Hudo poškodovanemu Avramu so prvi na pomoč priskočili drugi vozniki in ga položili na pločnik, hitro pa so se odzvali tudi reševalci, ki so ga morali oživljati. »Vse je bilo krvavo, njegova noga pa je bila v zelo slabem stanju. Kolikor sem videla, mu je iz noge štrlela kost, obraz in prsi pa je imel povsem okrvavljene,« je za Blic prizor opisala očividka. 

Komaj dva meseca star avtobus, sicer registriran pred mesecem dni, je last zasebnega avtomobilskega prevoznika Ariva, od koder so zatrdili, da je bilo vozilo tehnično brezhibno. Sporočili so še, da ne morejo dojeti, kaj se je zgodilo, saj da je Avram voznik z dolgoletnimi izkušnjami. Pri njih je zaposlen od leta 2005, v svoji karieri pa ni prijel nobene kazni, zgolj pohvale in nagrade. Vse okoliščine nesreče bo po zaključku preiskave morda osvetlila srbska policija.