SLIVNICA

FOTO: Doma gorela hiša, otroci na srečo v šoli

Gabrijel Toplak
19. 10. 2018, 19.55
Deli članek:

Požarišče so prišli domačim pomagat pospravljati in počistiti sosedje. Lastnik Branko Bregant še ne ve, kolikšna je škoda, in bo na prve točne ocene moral počakati.

Gabrijel Toplak
Na požar je opozoril sin Bert Bregant.

V najstarejši še stoječi hiši na Dravskem polju, na naslovu Slivniška ulica 7 v Slivnici pri Mariboru, bi se v sredo kaj hitro lahko zgodila tragedija. Požar je objekt, v katerem sicer bivajo trije otroci, ki so bili takrat na srečo v šoli, popolnoma uničil.

Gabrijel Toplak
Po ocenah policistov materialna škoda na in v objektu, ki naj bi bil najstarejši še stoječi na Dravskem polju, znaša okoli 10.000 evrov.

Kot je včeraj povedal lastnik Branko Bregant, so hišo po smrti njegove mame pred kratkim sanirali in v njej uredili dom za njegove tri otroke, ki so stari 13, 16 in 17 let. »Smo precej številčna družina, zato so najmlajši trije sinovi izrazili željo, da bi se preselili v babičino hišo. Začeli smo jo urejati, vanjo odnesli precej pohištva in drugih stvari, ki smo jih po obnovi želeli razporediti po hiši. Tudi nekaj starinskega pohištva, ki ga je uporabljala babica, smo imeli in krušno peč, v kateri so si z drvi prvič zakurili, saj se je v notranjosti že ohladilo. Na njej so bila naslonjala iz tkanine, ki jih poleti uporabljamo na vrtnih stolih, in ta so se najverjetneje vžgala,« je razložil Bregant. Ogenj se je razširil v druge prostore in zgorelo jim je prav vse. »Najbolj oškodovan je sin, ki obiskuje tretji letnik. V šoli je imel športni dan, zato je med drugim doma pustil šolske potrebščine, torbo in drugo, kar potrebuje v šoli. Zdaj nima nič,« pove Bregant in razmišlja, da so imeli vseeno srečo. Če bi zagorelo ponoči, bi se za njegove sinove lahko končalo tragično.

Gabrijel Toplak
Krušna peč, v kateri so si pred dnevi zakurili in na katero so odložili naslonjala iz tkanine.

VSE V OGNJU IN DIMU

Na požar jih je opozoril sin Bert, ki je okoli 15. ure prišel iz šole. »Želel sem vstopiti v hišo in zagledal ogenj in dim. Ni bilo mogoče več vstopiti, zato sem stekel do očeta, ki je poklical gasilce,« se spominja učenec 9. razreda, ki ga včeraj je na domu obiskal tudi njegov razrednik Bojan Krempl.

Gabrijel Toplak
Branko Bregant je bil v sosednjem objektu in pravi, da ni ničesar slišal in videl.

Gabrijel Toplak
V požaru jo je skupila tudi kuhinja, ki so si jo počasi želeli urediti.

Gabrijel Toplak
V hiši je uničeno vse, rešili so le nekaj oblačil in obutve.