Preobrat

Skrivnostna smrt: so huligana odvrgli iz vozila?

R.T.
17. 10. 2018, 20.40
Posodobljeno: 17. 10. 2018, 20.44
Deli članek:

Policija preiskuje, kje in s kom je zadnje ure svojega življenja preživel 27-letni Firić, ki je umrl med tekom preko avtoceste.

Profimedia
Ante Firić (levo spredaj) je bil grobijan, pretepač.

Poročali smo o tragični smrti 27-letnega Anteja Firića, v javnosti znanega kot zloglasnega splitskega huligana, dobrega znanca policije, ki so ga med tekom čez avtocesto A3 v bližini hrvaškega mesta Ivanić Grad zgodaj zjutraj zbili trije avtomobili. Ni dvoma, da je Firić okoli 5.40 uro iz še neznanega razloga tekel čez avtocesto in te okoliščine dogodka za policijo niso skrivnostne, saj so že govorili  vsemi vpletenimi vozniki.

Policijo zdaj zanima, kaj ja nagnalo Spličana, da je tekel čez avtocesto na lokaciji, ki je najmanj en kilometer oddaljena od najbližje hiše. Hrvaški Jutarnji list ob sklicevanju na neuradne informacije poroča, da policija raziskuje možnost, da je bil Firić pred nesrečno smrtjo žrtev kaznivega dejanja. Po teh informacijah naj bi Firić bežal pred nekom, medtem ko na bi ga po drugi različici odvrgli iz avtomobila. Uradne potrditve ni, policija pa preverjajo, kje in s kom je Firić preživljal zadnje ure svojega življenja.

Policija je tudi zahtevala posnetke nadzorih kamer z avtoceste, da bi pojasnila kako je Firić prišel do kraja, kjer je prečkal avtocesta. Govorice, da je Firićeva družina pred dnevi policiji prijavila njegovo izginotje, pa so na policiji danes zanikali.