Nepridiprav se je 4. oktobra z ukradenim osebnim avtomobilom, na katerem so bile ukradene registrske tablice, okoli 3. ure zjutraj pripeljal do bančnega avtomata na Cesti 24. junija in ga razstrelil s plinsko eksplozijo. Iz njega je odtujil nekaj kaset z manjšo količino denarja, hkrati pa je z eksplozijo povzročil večjo materialno škodo tudi na objektu trgovine v neposredni bližini.

Policisti so osumljenca z ukradenim vozilom kmalu izsledili na enem izmed parkirišč na območju Bežigrada v trenutku, ko se je pripeljal do drugega ukradenega avtomobila, ki ga je imel pripravljenega za nadaljnji beg, in mu odvzeli prostost. Gre za 40-letnega srbskega državljana.

bankomat2
PU Ljubljana
Pripomočki, s katerimi si je pomagal.

V vozilu, v katerem so ga prijeli, so bili med drugim najdeni in zaseženi pripomočki, s katerimi je povzročil plinsko eksplozijo bankomata, torej plinska jeklenka z nameščeno plastično cevjo, daljši električni kabel in manjši akumulator kot vir električne energije in nekaj ročnega orodja. Avtomobila sta bila dva tedna prej ukradena na območju Ljubljane.

Identičen vlom

Po zbranih obvestilih je bil 40-letni osumljenec s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper njega odredil pripor. 

Kriminalistična preiskava še ni zaključena – v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi policisti še zbirajo obvestila glede morebitnih sostorilcev in povezanosti opisanega dejanja z identičnim vlomom v bančni avtomat, ki je bil izvršen 2. oktobra na Zaloški cesti v Ljubljani.

Zagrožena kazen za kaznivo dejanje velike tatvine je kazen zapora do petih let.