Drama s talci v Kölnu

FOTO: 14-letnica zaradi molotovke utrpela hujše opekline

S.R./STA
15. 10. 2018, 20.26
Posodobljeno: 15. 10. 2018, 20.30
Deli članek:

Nemški policisti so po nekaj urah rešili dramo s talci na glavni železniški postaji v Kölnu, ki so jo začasno evakuirali. Ugrabitelj je bil sicer huje ranjen in so ga morali oživljati, talka pa je lažje ranjena.

železniška postaja, Köln
Drama s talci na železniški postaji v Kölnu.

Moški je danes okoli poldneva sprva v restavraciji na glavni železniški postaji odvrgel molotovko, pri čemer je 14-letnica utrpela hujše opekline. Nato je moški zajel talko in se skril v lekarno na postaji, je pojasnila tiskovna predstavnica policije na večerni novinarski konferenci. Med drugim je ugrabitelj v zameno za svobodo talke zahteval prost izhod, kovček in potovalno torbo ter izpustitev Tunizijke, so dodali na novinarski konferenci, a niso podali dodatnih pojasnil. Posebna enota policije je po okoli dveh urah vdrla na območje in rešila situacijo. 

Reuters
Drama s talci na železniški postaji v Kölnu.

Tiskovna predstavnica policije je še dejala, da zaenkrat ne izključujejo terorističnega ozadja. "Preiskujemo v vse smeri," je pojasnila. Ugrabitelj je namreč dejal, da pripada skrajni skupini Islamska država (IS). 

V okviru preiskave so ugotovili, da je moški v lekarni na železniški postaji, kjer je držal talko, skladiščil plinske kartuše za kampiranje in vžigalno tekočino. Del najdenega materiala je bilo med seboj povezanega z lepilnim trakom. Našli so tudi dokumente 55-letnega Sirca, ki je imel dovoljenje za bivanje v Nemčiji do sredine leta 2021. Sumijo, da je ugrabitelj z veliko verjetnostjo lastnik najdenih dokumentov. 

Zaradi incidenta je bilo sicer več ur zaprto širše območje Vroclavskega trga na zadnji strani glavne železniške postaje ter večji del postaje, začasno so odpovedali tudi vse vlake. Promet je pozno popoldne ponovno stekel, a prihaja do zamud.

Reuters
Potniki so več ur čakali pred železniško postajo.

Reuters
Drama s talci na železniški postaji v Kölnu.