Dve življenji za prazen nič

VIDEO: Oče smrtno nesrečo prenašal v živo in s seboj v grob odpeljal 9-letno deklico

S.R.
14. 10. 2018, 13.55
Posodobljeno: 14. 10. 2018, 15.13
Deli članek:

Nočna vožnja, ki jo je voznik v živo prenašal na facebooku, se je končala z zveriženo pločevino ter dvema smrtnima žrtvama.

Facebook
Po cesti je divjal s 180 kilometri na uro.

Tragedija se je pripetila na zahodu Romunije. Iskanje pozornosti je z življenjem plačal 31-letni voznik, s seboj pa je tragično odpeljal komaj devet let staro nič krivo deklico. V hudi nesreči so jo skupile še štiri osebe, vključno s triletnim dečkom, sinom voznika, ki je nesrečo povzročil. 

Po navedbah romunske policije je 31-letni oče s komaj tri leta starim sinom v vozilu po eni od podeželskih cest v bližini kraja Timisoara divjal s kar 180 kilometri na uro, pri tem pa vožnjo ob bučni glasbi v živo predvajal prek facebooka. Vozilo je nenadoma silovito trčilo v traktor, ki ni imel prižganih luči, avtomobil pa je nato odbilo na nasprotni prometni pas, kjer je vanj trčilo nasproti vozeče vozilo, v katerem je sedela tragično preminula devetletnica. Hude poškodbe je utrpel še povzročiteljev triletni sin. 

Na cestah je vse več nesreč, ki se pripetijo zaradi iskanja pozornosti na spletu ter posledične malomarnosti, hitrosti in ironično izgube pozornosti med vožnjo. Romunski mediji so denimo ravno prejšnji torek poročali o podobni nesreči, ki se je pripetila na avtocesti na severozahodu Anglije in v kateri sta življenje izgubila dva mlada Romuna.

Občutljive bralce opozarjamo, da je posnetek zelo nazoren.